icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada Som-hi s’oposa al projecte d’asfaltar els Horts de l’Asil i insisteix a fer-hi un parc

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta manifesta que el govern de Junts per Igualada vol gastar 300.000 euros per asfaltar els Horts de l’Asil i construir-hi un gran aparcament a cel obert.

Des d’Igualada Som-hi lamenten aquesta inversió, la que titllen “d’absolutament desproporcionada” i insisteixen a fer un parc en aquest espai i col·locar l’aparcament darrere l’Escorxador, on hi ha un terreny municipal.

El portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “mentre a totes les ciutats del món es construeixen espais verds i s’impulsen polítiques de mobilitat sostenible per fer front a la contaminació, a Igualada el govern de la ciutat fa just el contrari” i afegeix que volen que Junts reconsiderin el projecte.

En aquest sentit, la formació progressista ha presentat diferents al·legacions, una d’elles parlant sobre l’amortització de la inversió, on es detalla que l’Ajuntament el 2021 va llogar el solar per 10 anys, per la qual cosa la inversió de 300.000 euros pràcticament no es veuria amortitzada. A les al·legacions Igualada Som-hi també mostra la seva sorpresa perquè enlloc s’explica quin és el lloguer que paga l’Ajuntament a la propietat del solar o en base quin règim se’n farà ús.

Alhora, des de la formació proposen alternatives al projecte, com ara fer l’aparcament darrere l’Escorxador, on hi ha un gran espai municipal disponible per aquest ús, i alhora “fer un gran parc on ens imaginem un gran parc al servei del barri que dignificaria tota la zona i també donaria més valor al patrimoni arquitectònic que representa l’edifici de l’Asil del Sant Crist”.

Caldrà veure la resolució de les al·legacions presentades per Igualada Som-hi, però paral·lelament des de la formació afirmen continuar pressionant per un model de ciutat verda i no grisa.

tornar_radioIgualada