icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada treballarà una estratègia alimentària per avançar cap a un model alimentari més saludable, sostenible i de proximitat

La capital de l’Anoia, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha iniciat una prova pilot per impulsar una Estratègia Alimentària a nivell local. Es tracta d’un pla d’acció per avançar cap a un sistema alimentari més saludable, sostenible, resilient i en clau de proximitat.

Segons el regidor de sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, aquesta tasca s’està duent a terme a partir d’un grup de treball motor format per representants de diferents àmbits. Posteriorment es redactarà la Carta Alimentària, es farà un procés de diagnosi i es crearà un Consell Alimentari Local per abordar el disseny i desenvolupament del Pla Alimentari.  Segons Marcè, aquest projecte s’emmarca dins del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, del qual l’Ajuntament d’Igualada en forma part, i que comparteix els objectius d’aconseguir un model agroalimentari sostenible i de proximitat.

L’estratègia alimentària que es pretén articular des d’Igualada, principal node urbà i de consum de la Conca d’Òdena i oberta als altres municipis de l’Anoia, vol ser una eina que permeti transformar el sistema alimentari en un model més sa, sostenible, resilient i autosuficient.  Amb la voluntat de repensar i reorganitzar la política alimentària, amb un pacte entre actors del territori i agents de la cadena agroalimentària que decideixen i consensuen actuacions al voltant de l’alimentació.

tornar_radioIgualada