icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquest dijous el Govern de la Generalitat decreta l’emergència per sequera per a 202 municipis, i on Igualada es queda fora mantenint la fase d’alerta

Aquest dijous el Govern de la Generalitat decreta l’emergència per sequera per a 202 municipis, i on Igualada es queda fora mantenint la fase d’alerta

Les noves restriccions afectaran 202 municipis, entre els quals hi ha Barcelona i l’àrea metropolitana i Girona, cosa que representa un total de gairebé 6 milions de persones. Els municipis de la Conca d’Òdena no entrarien en aquesta fase d’emergència, però altres municipis de la comarca com Calaf, Veciana, Rubió o Prats de Rei si que hi entrarien.

Igualada va consumir un 16% menys de la dotació permesa d’aigua per l’Agencia Catalana de l’Aigua el 2023

Aquesta dotació fa referència a l’aigua que té disponible el municipi per distribuir als seus habitants, serveis, empreses, entre d’altres.

Des de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha destacat que se seguirà fent feina per tal d’economitzar i realitzar un bon ús de l’aigua. A més de l’aposta pels sistemes de reg gota a gota, també destaquen la importància de la introducció de plantes amb molt poca necessitat d’aigua i el rec amb aigua freàtica, que permeten mantenir una ciutat verda amb ús racional. L’Ajuntament dona així us a l’aigua freàtica, una aigua no potable que, d’una altra forma, aniria al clavegueram.

El regidor de sostenibilitat i mobilitat, Miquel Vives, ha remarcat i agraït també la important conscienciació dels igualadins davant d’aquesta situació i la informació que s’ha anat donant des de les institucions per tal de ser conscients de l’escassetat de l’aigua.

tornar_radioIgualada