icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada vol impulsar un campus universitari exclusiu de l’àmbit de la salut

Ho va explicar l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en el decurs del ple municipal d’aquest dimarts. Segons va comentar l’alcalde d’Igualada, l’Ajuntament ha començat a fer els primers passos per dotar d’aquest campus universitari exclusiu per l’àmbit de la salut que estaria ubicat a l’entorn de l’antic Hospital d’Igualada i el 4D Health. L’oferta acadèmica d’aquest nou campus es faria de bracet amb la Universitat de Lleida. En aquest espai, però, caldrà habilitar uns terrenys propietat de la Fundació de l’Antic Hospital. És per això que el ple municipal va aprovar per unanimitat una permuta d’aquest terrenys. L’Ajuntament cedirà a la Fundació de l’Antic Hospital la Torre de Cal Salinas, on la nova propietat hi farà un equipament encara per determinar, i a canvi la Fundació cedirà a l’Ajuntament d’Igualada la pastilla de terrenys que completarien el campus. La tinent d’alcalde de dinamització econòmica i coneixement, Àngels Chacón, ha explicat a Ràdio Igualada que “en aquests nous terrenys tenim la intenció de fer-hi un nou aulari, i a més una residència d’estudiants que faci front a la demanda d’allotjament dels estudiants de fora d’Igualada“.

La Universitat de Lleida ampliarà estudis a Igualada

(ACN)

Segons informa ACN, als actuals estudis d’Infermeria i el doble grau de Nutrició i Fisioteràpia que imparteix la UdL, s’afegirien les titulacions del Consorci Escola Tècnica d’Igualada (CETI) que estaven adscrites a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): Enginyeria Química, Enginyeria de l’Organització Industrial i diversos màsters. El pla es desenvoluparà en dues fases, una de transició fins al 2020, i una posterior de consolidació que s’allargarà als anys següents.

També es plantegen altres línies de formació sobre àmbits com la fabricació digital i les TIC ens els processos industrials; la salut; i ampliar l’oferta de formació contínua adreçada als treballadors dels sectors industrials i dels serveis dels territoris d’Igualada i de la seva àrea d’influència.

 

tornar_radioIgualada