icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Iniciativa per cobrir la demanda professional de tres sectors emergents a la ciutat d’Igualada

L’Ajuntament d’Igualada treballa per impulsar en l’actualitat diferents accions per a cobrir les demandes de professionals qualificats que presenten tres sectors econòmics de la ciutat que avui experimenten una dinàmica creixent. Tal i com ha detallat la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, especialment el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el del Metall i el de la Química necessiten personal preparat per a cobrir diferents funcions de manera immediata. El consistori calcula que, en conjunt, actualment hi ha més de quaranta llocs de feina no coberts cada any.

Per això, explica, l’Ajuntament d’Igualada treballa de la mà d’aquests sectors, i també d’altres com el del tèxtil i el de l’adoberia, no només per a ajudar-los a incrementar la seva competitivitat, sinó per impulsar a la Conca d’Òdena aquelles accions de formació ocupacional, formació integrada, formació professional i formació universitària que contribueixin a cobrir la demanda. Chacón insisteix que “estem fent un esforç per fer veure als nostres joves que, en el moment decisiu en què decideixen cap a on orienten el seu futur professional, a la seva ciutat disposen de sectors professionals amb futur que els necessiten, que els poden ocupar ràpidament i que, a més, tenen a l’abast propostes formatives que els facilitaran l’accés a aquestes empreses”.

A banda dels estudis de grau vinculats a l’Enginyeria Química i l’Organització Industrial que històricament s’imparteixen al Campus Universitari, destaquen alternatives que s’han generat en paral·lel a l’evolució de la demanda dels col·lectius empresarials, com el doble grau en ADE Industrial; el cicle formatiu de Tècnic en Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils; la formació de Teixits i Confecció del programa Reintext; les formacions en Soldadura, en Auxiliar de Magatzem o en Mecànica Hidràulica d’Anoia Activa; els cursos d’Auxiliar de Magatzem i de Dependent/a de Moda i Complements del programa Joves per l’Ocupació; els cursos de Comercial Export, d’Administració i Back-office, de Gestió de Producció, de Personal Shopper i de Joves Creadors del programa Innovadors; o els Certificats de Professionalitat en Anglès o en Transport i Distribució. Són alguns exemples que destaquen per la seva directa vinculació amb la preparació de perfils sol·licitats. Actualment, són més de tres-cents els joves que participen en les diferents propostes formatives no universitàries.

En el marc de la cinquena Setmana de l’Ocupació Prepara’t i del nou Prepara’t Jove, impulsats per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i l’Ajuntament, enguany s’està posant especial èmfasi en la difusió d’aquesta casuística entre els joves i entre els adults que, o bé busquen feina o bé volen reorientar la seva carrera.

tornar_radioIgualada