icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Junts per Igualada demana a la Generalitat que s’ampliï el Milà i Fontanals amb fons europeus Next Generation

Aquest curs 21-22 més de 500 alumnes es van quedar sense plaça a la preinscripció pels graus de Formació Professional que s’ofereixen a l’Institut Milà i Fontanals.  Aquest fet no és nou ja que el curs anterior també van quedar molts alumnes sense poder matricular-se.  És per aquest motiu que des de Junts per Igualada han reclamat a la Generalitat que garanteixi una plaça per a tots aquells estudiants que vulguin apostar per continuar la seva formació més enllà de l’ESO.

La formació de l’equip de govern ha explicat que “des d’Igualada portem anys treballant pel talent, apostant per l’educació i pels estudis post obligatoris, i exigim a la Generalitat que no talli les ales a centenars de joves que han decidit continuar estudiant i apostant pel seu futur”. Junts per Igualada recorda que aquest curs 21-22 des de l’Ajuntament  ja s’ha apostat fermament per la formació professional ampliant els estudis impartits per l’escola municipal d’art La Gaspar Camps, però amb cap finançament per part del departament d’Educació de la Generalitat.

La solució segons l’equip liderat per Marc Castells és que s’ampliï l’institut Milà i Fontanals per encabir més estudis i una nova zona de laboratoris, que serviran per formar a futurs treballadors i treballadores del país.  Junts per Igualada ho té clar quan afirma que “tenim una oportunitat única d’ampliar l’institut i és per mitjà dels fons de recuperació europeus Next Generation. Aquests fons també financen inversions en l’àmbit de la formació professional i esperem que la Generalitat no deixi escapar aquesta oportunitat”.

tornar_radioIgualada