icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Junts per Igualada dona suport a les comunitats de veïns i reclama a la Generalitat ampliar les subvencions per a la instal•lació d’ascensors

Davant les nombroses comunitats de veïns afectades pel que defineix Junts com a  “subvenció trampa” de la Generalitat, per instal·lar ascensors als edificis, i que va suposar que moltes s’endeutessin i després se’ls denegués l’ajut per manca de pressupost del govern català. Junts va presentar una moció al Ple Municipal “reclamant a la Generalitat i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ampliar el pressupost, amb aplicació retroactiva, de la subvenció per actuacions que garanteixin l’accessibilitat universal a l’habitatge, com la instal·lació d’ascensors” o bé que es tiri endavant “una nova convocatòria per aquest concepte”.

Junts demana també que “es tinguin en compte les sol·licituds realitzades per les comunitats de veïns d’Igualada” ja que les comunitats de 16 edificis, que sumem 316 habitatges, van dur a terme les obres per instal·lar un ascensor -seguint la normativa de la convocatòria-, que les obligava a tenir les obres fetes abans del 31 de març d’aquest 2023 i, després, se’ls va denegar igualment la subvenció per manca de pressupost del Govern català.

“Ens preocupa que a la majoria de comunitats afectades hi hagi un alt percentatge de persones majors de 70 anys, amb discapacitat o amb situació de dependència”, per això des de la formació es considera que es tracta d’una inversió vital per a millorar l’accessibilitat a l’habitatge “i per això ens posem a costat de tots els veïns afectats ja que en molts casos, les comunitats i els veïns han hagut de fer un sobreesforç econòmic important”.

Amb aquesta moció, Junts per Igualada vol que la Generalitat, financi tant les obres ja fetes i executades durant l’anterior convocatòria, com les que puguin obrir-se en un futur “per això demanem que tinguin caràcter retroactiu”.

Junts lamenta que “la manca d’eficiència de la Generalitat” afecta també la política local d’habitatge, especialment la de rehabilitació ja que “situacions com aquesta minven la confiança dels veïns en les subvencions”, en un moment en què a Igualada, “gràcies a la bona feina feta pel Govern municipal de Junts per Igualada, se li han assignat 6,8 MEUR dels fons europeus Next Generation que ens han de servir per rehabilitar a nivell dels barris. I volem que les comunitats de veïns aprofitin aquesta oportunitat per millorar la seva qualitat de vida i la dels seus barris”. Es tracta de la subvenció més gran rebuda en la història de la ciutat .

tornar_radioIgualada