icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

Junts per Igualada presenta al Ple una moció per declarar l’activitat física com a “bé essencial”

La petició, que ve avalada pel manifest dels Consells Esportius de Catalunya reclama a la Generalitat no només la declaració, sinó que també s’articulin mecanismes per donar suport a la pràctica esportiva escolar, federada i com a oci saludable.

El ple de l’Ajuntament d’Igualada va donar suport a la moció presentada per Junts per Igualada  en la que es demana al Govern de la Generalitat que declari l’activitat física com a “bé essencial” a Catalunya, com ja ho ha fet amb la cultura.

La moció que s’ha treballat amb els Consells Esportius de Catalunya (UCEC) de la qual el Consell Esportiu de l’Anoia n’és membre, considera que l’activitat física és un bé essencial equiparable a altres elements de l’estat del benestar com són la salut, l’educació, els serveis socials i la cultura.

A aquesta declaració hauria de garantir el manteniment dels programes d’esport escolar del Consell Català de l’Esport, els entrenaments esportius federats i les activitats físiques en general.

En aquest sentit, Junts per Igualada agraeix el primer paquet d’ajuts de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, però demana més ajuts per a Clubs, entitats sense ànim de lucre, i petits gestors esportius a llarg plaç. Així mateix, demana que el Govern de la Generalitat activi el Pla de Xoc de l’esport a l’escola que la Unió de Consells Esportius de Catalunya va proposar al Consell Català de l’Esport amb l’objectiu d’assegurar l’activitat escolar de Catalunya.

tornar_radioIgualada