icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La consellera de Cultura mostra el seu suport perquè la Festa de Reis d’Igualada rebi el reconeixement de la UNESCO

Laura Borràs ha participat aquest dissabte a la Festa de Reis de la capital de l’Anoia, com també l’ha viscut des d’una de les llars de la ciutat el president de la Generalitat, Quim Torra. La consellera de Cultura ha explicat que sovint fa d’ambaixadora d’aquesta festa i ha assegurat que donarà el seu recolzament perquè sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. En el seu discurs l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat també que un dels seus desitjos de cara aquest nou any, és que la Festa de Reis rebi aquest reconeixement de la UNESCO.

La Comissió de Reis d’Igualada continua sense notícies del Ministerio de Cultura sobre la petició de ser reconeguts per la UNESCO

Segons ha explicat un dels membres de la Comissió de Reis, Eduard Creus, en declaracions a Ràdio Igualada, de moment no han rebut cap resposta del Ministerio de Cultura de l’Estat Espanyol sobre la possibilitat que la Festa de Reis sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Igualada va lliurar la documentació de la candidatura perquè la Festa de Reis sigui patrimoni de la Unesco al  març del 2015. Des de la Comissió de Reis es demana aquest reconeixement tenint en compte la singularitat de la festa igualadina i el fet que és la més antiga de Catalunya, es celebra des de 1895. Caldrà esperar, però, per saber quina és la decisió de la UNESCO, que ha rebut també la sol·licitud de la Festa de Reis d’Alcoi.

De moment els Reis d’Igualada ja són Festa Popular d’Interès Cultural des de l’any 2010 i van rebre la Creu de Sant Jordi el 2013, totes dues distincions atorgades per la Generalitat.

tornar_radioIgualada