icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Creu Roja envia ajut humanitari a Ucraïna des del magatzem que l’entitat té a Sant Martí de Tous i que estarà destinat a més d’11.000 persones afectades pel conflicte

Tres tràilers amb articles de primera necessitat van partir ahir del Centre Humanitari de Catalunya i transportaran ajut per a més d’11.000 persones. El comboi es trasllada fins a Hongria, on la Federació Internacional de la Creu Roja hi té un magatzem de distribució per a la resta de països de la zona afectada pel conflicte (Ucraïna, Polònia, Romania, Moldàvia, Rússia, Eslovàquia). 

El material humanitari que s’envia preposicionat al Centre Humanitari respon a estàndards que estableix la FICR especialitzat en grans emergències. Aquest enviament, consisteix en 1.913 kits de cuina familiar per a 5 persones, 1.600 mantes i 5.000 tendals plàstics per a aïllar de la pluja i el fred.

Amb aquest, ja son tres els enviaments humanitaris que fa la Creu Roja Espanyola a la zona des de divendres passat per valor de més de mig milió d’euros. En relació amb les recollides i accions que fa la ciutadania, Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya ha volgut fer un agraïment, però també explica que “Per la nostra experiència considerem millor comprar en els mercats locals, no sols per a sostenir la seva economia, sinó també per rapidesa, eficàcia i traçabilitat”.  

Per la seva banda, el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Quitet, explica que es tracta del primer enviament d’emergència internacional que es fa des del centre de Sant Martí de Tous, el qual es va posar en marxa el maig del 2020.

A més d’aquesta ajuda en espècie, la Creu Roja ha enviat 25.000 euros del Fons d’Emergències a Ucraïna i està col·laborant amb la Creu Roja Danesa. També ha activat el programa de restabliment de contacte per ajudar a localitzar familiars amb qui s’hagi perdut el contacte arran del conflicte.

tornar_radioIgualada