icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La CUP Anoia apunta que cal “arribar fins al final” al Consell Comarcal de l’Anoia en la reclamació dels 227.000€ en presumptes pagaments indeguts

CUP Anoia explica en un comunicat que el dimarts 6 de febrer es va celebrar un ple extraordinari del Consell Comarcal de l’Anoia per deliberar sobre la reclamació al secretari anterior. La formació explica que “des de l’any 2008, l’exsecretari presumptament s’havia autoatorgat diferents beneficis personals, que van ser denunciats a l’Oficina Antifrau de Catalunya i que es van per públics l’any passat, amb el consegüent problema per treballadores i proveïdors del Consell Comarcal que van veure com es van demorar els pagaments”. El grup comarcal de la CUP va denunciar que els diferents equips de govern de l’ens hagin permès aquesta situació i va exigir a l’equip de govern que arribi fins al final en la reclamació del retorn econòmic dels 227.264,19€ que l’anterior secretari presumptament s’hauria autoatorgat de forma il·lícita.

La CUP reclama el retorn dels pagaments indeguts

La formació explica que “el ple del Consell Comarcal de l’Anoia va aprovar per unanimitat la declaració de nul·litat d’uns pagaments indeguts que afavorien l’anterior secretari, com a conseqüència de dos fets: la no realització del total de la jornada i la retribució d’un complement de sou. En primer lloc, declarar  la nul·litat dels pagaments pel 100% de la jornada tenint en compte que es diu en els informes que el secretari només realitzava el 76% de la jornada. En segon lloc, declarar la nul·litat del pagament d’un complement ad personam corresponent a la diferència de nivell de 30 a 28”. Des del grup comarcal de la CUP es va insistir a l’equip de govern que era positiu el dictamen administratiu per reclamar el rescabalament econòmic de l’ens i arribar fins al final en l’accions judicials necessàries per la reclamació econòmica dels diners presumptament cobrats de forma il·lícita.

Inestabilitat laboral

La CUP va criticar que l’equip de govern del Consell Comarcal de l’Anoia per “haver permès la inestabilitat laboral, fet que es demostra en que els darrers anys l’ens ha tingut moltes persones diferents ocupant el càrrec de cap de RRHH, una figura que és clau per prevenir casos com el denunciats”. En aquest sentit, reclamen que “s’acceleri l’estabilització de la plantilla per consolidar els llocs de treball, millorar les condicions sociolaborals de les treballadores i ajudar a millorar el funcionament de l’ens comarcal”. Així mateix, la CUP va fer crítica del fet que durant els quinze anys que s’han estat produint aquests presumptes pagaments il·lícits, equips de govern de diferents colors no hagin vist que hi havia presumptes cobraments il·lícits, que l’anterior secretaria no feia la totalitat de la seva jornada. Per això, reclamen que els grups polítics que han estat governant el Consell Comarcal durant els darrers anys facin autocrítica i assumeixin les seves responsabilitats.

 

tornar_radioIgualada