icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments signa un conveni amb la UEA i el Consorci Escola Tècnica d’Igualada

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i el Consorci Escola Tècnica d’Igualada (CETI) han signat un conveni per millorar protocols en matèria de seguretat química en cas de futures intervencions i millorar la resposta operativa. En aquest context, es considera positiva l’elaboració de les Fitxes Operatives sobre Elements de Risc (FOER) que realitzen els Bombers de la Generalitat com a documents que contenen la informació més essencial de cada instal·lació per poder ser consultada de manera àgil en cas d’emergència.

Amb aquest conveni, que han signat el director general de prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior, Juli Gendrau, el director general d’Universitats i president del Consorci Escola Tècnica d’Igualada, Josep Pallarès, i el representant de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, les tres institucions manifesten el desig de participar en el projecte i valoren la iniciativa pel benefici social que comporta.

Durant la signatura del conveni, el director Gendrau ha destacat la col·laboració entre el Cos de Bombers i el sector industrial de l’Anoia, que permet incrementar les mesures de seguretat industrial i l’eficàcia dels cossos operatius en cas d’una emergència. Gendrau ha recordat que aquest no és el primer cas en què la Regió Metropolitana Sud treballa en aquesta direcció, recordant el precedent de la fitxa FOER que s’ha fet al massís de Montserrat. Joan Rovira, cap de la Regió, ha remarcat que aquest és un “conveni innovador, no tenim cap altre exemple a Catalunya on totes tres parts treballin conjuntament per millorar protocols”.

 

En aquest sentit, el president de l’UEA, Blai Paco, ha destacat que “en un principi no sabíem si hi hauria receptivitat per part de l’Administració, i hem vist que sí, que tots plegats tenim un objectiu comú. El conveni que avui signem s’ha enllestit en un temps rècord; en tan sols uns mesos ens hem posat d’acord en un projecte pioner que esperem que tingui continuïtat en altres territoris”.

L’objecte del conveni és establir el marc de col·laboració de la DGPEIS del Departament d’Interior, el CETI i l’UEA per millorar la seguretat química de l’Anoia mitjançant l’elaboració de les FOER per part d’alumnes de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI).

 

La DGPEIS nomenarà un tutor pels estudiants, d’acord amb el compliment dels objectius formatius validats per l’EEI que s’establiran en cadascun dels convenis específics que els alumnes signin amb les empreses. A més, la DGPEIS realitzarà almenys una sessió tècnica informativa sobre la intervenció operativa en instal·lacions de risc químic i compartirà el coneixement adquirit en l’experiència i l’anàlisi post servei, amb la finalitat de plantejar millores tècniques en futures intervencions.

D’altra banda, el CETI informarà els seus alumnes de l’existència d’aquest programa i a promoure el seu interès. En aquest sentit, els alumnes que hi participin hauran de signar un conveni en pràctiques amb cada empresa sobre les que elaborin un document FOER, atenint-se al principi de confidencialitat.

La UEA, per la seva part, farà d’enllaç entre la DGPEIS i les empreses sobre les quals s’elabori el FOER, facilitant la informació i suport necessaris.

També es crearà una comissió de seguiment per al desenvolupament, seguiment i impuls de les actuacions adoptades en virtut del present conveni, formada pels representants designats per les diferents parts. Es pretén, així, facilitar la comunicació entre elles per garantir l’acompliment de la col·laboració i realitzar un seguiment de les diferents actuacions efectuades.

L’acord té vigència de dos anys, prorrogable fins a un període de dos anys més si així és acordat per les parts.

tornar_radioIgualada