icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La festa del Sant Crist d’Igualada d’enguany canvia el format

Les Festes del Sant Crist d’Igualada modifiquen el seu format de forma substancial degut a les circumstàncies excepcionals que s’estan vinent per la pandèmia del coronavirus. Tot i això, els priors del Sant Crist seguiran fidels a una tradició que enguany ja suma 430 anys. D’aquesta manera, es mantindran uns actes que esperen ser prou concorreguts degut a les noves tecnologies que han arribat a la majoria de les llars.

És per això que el dimarts 14 d’abril a les 11 del matí, tindrà lloc la tradicional Missa Solemne a l’església de Santa Maria, presidida per Mn. Xavier Bisbal, prior eclesiàstic. La celebració serà a porta tancada, i per tant, sense que els feligresos hi puguin assistir presencialment. Tot i això, per qui ho vulgui seguir, es podrà fer a través d’internet i en directe, a través del canal de youtube del Bisbat de Vic, al següent enllaç:

https://m.youtube.com/channel/UCHVSVgTXAgtB05wZeH86ohA o anant a www.youtube.com, posant en el cercador Bisbat de Vic, es pot trobar fàcilment.

La processó de la tarda per motius de les normes de confinament dictades per les autoritats queda suspesa.

 

El Viacrucis, del Divendres Sant també es podrà seguir de manera telemàtica

Els Priors del Sant Crist també han informat que el Divendres Sant, 10 d’abril a les 11 del matí, tindrà lloc el tradicional Viacrucis, enguany també modificat en el format degut a la pandèmia del Coronavirus. Concretament, serà un Viacrucis, que es farà des de la Basílica de Santa Maria, a porta tancada, però que es podrà seguir des de les llars per internet en directe clicant a l’enllaç https://zoom.us/j/432410456. Quan l’aplicació demani l’ID de la Reunió s’haurà de posar 432410456. Aquest canal és el mateix des del qual cada dia a les 8 del vespre es pot seguir la missa des de l’Església de Santa Maria, i també des d’on es retransmetran els actes de la Setmana Santa cada dia en format videoconferència.

També el dilluns 13 d’abril, en la missa que cada dia a les 8 del vespre es transmet des de la Basílica de Santa Maria, s’hi inclourà el cant de vespres que tradicionalment s’ofereix en aquesta jornada. La celebració serà presidida per Mn Josep Massana, rector de la parròquia de la Soledat d’Igualada. Cal indicar  que mentre duri la situació de pandèmia, i també com a una mesura excepcional, la imatge del nostre Sant Crist seguirà situada en el manifestador de l’altar major de la Basílica de Santa Maria.

Sens dubte, es tracta d’unes circumstàncies històriques que han obligat a modificar el format d’una celebració, que espera mantenir el grau de participació i devoció d’altres ocasions, si bé enguany, d’una manera diferent. Els Priors del Sant Crist, quan les circumstàncies de la pandèmia ho permetin, estudiaran la celebració d’algun acte commemoratiu que pugui reunir presencialment els devots del nostre Sant Crist d’Igualada.

tornar_radioIgualada