icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La igualadina Maria Ubals, al documental del Sense Ficció “Història d’un assaig” sobre l’anàlisi clínic dirigit pel Doctor Oriol Mitjà

Aquest dimarts Televisió de Catalunya va emetre el documental que mostra el treball que està fent l’equip d’Oriol Mitjà per cercar un tractament profilàctic per evitar el contagi de la COVID19 o reduir-ne els símptomes. En el Sense Ficció hi participa també la igualadina Maria Ubals, que forma equip amb Oriol Mitjà. De fet, en un moment del documental, Ubals fa públic que s’ha contagiat de la COVID19.

https://www.ccma.cat/tv3/sense-ficcio/

La igualadina és dermatòloga. Tot i que va rebre una beca d’investigació per un projecte sobre la sífilis, la pandèmia del COVID-19 va fer que entrés a formar part de l’equip que lidera l’epidemiòleg Oriol Mitjà i que està fent un estudi sobre el coronavirus.

L’objectiu de l’estudi és arribar a un grup d’observació d’unes 3.500 persones que hagin estat en contacte amb el coronavirus. Aquest estudi consisteix en administrar un antimalàric anomenat hidroxicloroquina per veure si redueix la càrrega vírica i evita el desenvolupament de la infecció entre els contactes dels malalts.

tornar_radioIgualada