icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Imatge del Sant Crist tornarà a sortir pels carrers de la ciutat després de dos anys sense processó

La festa del Sant Crist d’Igualada recupera la processó de Setmana Santa després que els darrers dos anys s’hagués de suspendre amb motiu de la pandèmia. I, per tant, aquest dimarts de Pasqua es podrà tornar a gaudir d’aquesta festivitat, que enguany estarà presidida per l’Abat de Montserrat, Manel Gasch.

La imatge del punt de llibre d’aquest 2022 és de Gabriel Poch Sabarich.

Demà divendres, a la Basílica, Viacrucis presidit pel mossèn Xavier Bisbal i amb els cants a càrrec de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents. Dilluns de Pasqua, Vespres solemnes i Missa presidida pel mossèn Eduard Flores amb els cants del Cor de Vespres, dirigit per Isidre Prat. I dimarts de Pasqua, festa del Sant Crist d’Igualada, començaran els actes a les 11 del matí, a la Basílica, amb l’ofici solemne concelebrat presidit per Manel Gasch, Pare Abat de Montserrat, acompanyat dels rectors de la ciutat, sacerdots i religiosos igualadins i forans. Els cants aniran a cura de la Coral Exaudio, dirigida per Josep Miquel Mindan i acompanyada a l’orgue per Pol Requesens. A la tarda, a dos quarts de set, processó d’homenatge al Sant Crist, que recorrerà el següent itinerari: Santa Maria, plaça del Bruc, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria, plaça del Bruc i retorn a Santa Maria. Hi assistiran les banderes i estendards d’associacions, gremis i entitats. Tocarà la Banda de Música d’Igualada i la ‘Banda de cornetas i tambores’ de la Confraria de Fàtima.

A la plaça de l’Ajuntament serà entonat el “Crec en un Déu” i, ja de retorn, des de la plaça de Pius XII, la Imatge serà entrada uns moments a l’església del Roser, indret del prodigi de la suor de sang, on, de nou, el tenor Pol Berlinches, acompanyat a l’orgue per Carles Prat, tornarà a interpretar el sonet verdaguerià al Sant Crist d’Igualada.

Acabada la processó, Adoració Popular de la Imatge del Sant Crist d’Igualada -amb un gest de reverència, sense tocar-la ni besar-la- i, tot seguit, Santa Missa presidida per l’igualadí mossèn Lluis Vidal, resident a Roma. Acompanyarà en els cants la Coral Exaudio, dirigida per Josep Miquel Mindan, acompanyant a l’orgue Carles Prat.

Enguany s’ha cregut oportú escurçar la processó i no passarà per la rambla General Vives, el carrer Sant Jordi i la plaça del Rei.

Es recomana, per a la processó, proveir-se de fanalets per tal de no embrutar el terra dels carrers de l’itinerari. Aquests fanalets, juntament amb ciris, estaran a disposició de tothom en una parada a la plaça del Bruc, davant la Basílica, després d’ofici i abans de la processó.

tornar_radioIgualada