icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tornarà a ser una realitat el proper 3 d’octubre

Ahir (23 de setembre) es va fer la presentació d’una activitat que estava programada per al passat mes d’abril, però que es va haver de postposar per la crisi sanitària de la Covid-19. La jornada estarà dedicada a conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen les plantes que comunament s’anomenen males herbes. De fet, aquestes han de servir per contribuir a transformar l’actual model agro-alimentari per un de més sostenible, més ètic i més just, tal com explica el president del col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera.

Les plantes oblidades són plantes com l’ortiga, la rosella, el lletsó o la malva, plantes que creixen de manera espontània en camps, horts, marges i, fins i tot, en descampats o espais verds de les ciutats, i de les quals desconeixem – hem oblidat – les utilitats. A través d’activitats com tastos, tallers de cuina, xerrades i sortides, entre moltes d’altres, el Col·lectiu Eixarcolant vol donar a conèixer els usos d’aquestes plantes i mostrar que són una eina imprescindible per garantir una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

La jornada gastronòmica oferirà més de 100 activitats per a tots els públics i una fira temàtica amb més de 50 expositors. El programa es mantindrà pràcticament en la seva totalitat i amb les màximes mesures de seguretat.

La 5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades es durà a terme el 3 octubre, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

A la foto: Jana Peters, Marc Talavera, Marc Castells i Patrícia Illa

tornar_radioIgualada