icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, JOSA-Aleví estrena, aquest divendres, el seu concert-espectacle “Ona i la muntanya màgica”

La Jove Orquestra Simfònica és un conjunt musical format per petits músics d’arreu de la comarca de l’Anoia. L’estrena serà a Castellolí (Anoia), aquest divendres 5 de juliol a les 20h, a la pista esportiva. Prop de setanta músics, d’entre 10 i 15 anys, la majoria estudiants de les escoles de música de la comarca de l’Anoia, estrenaran un concert-espectacle simfònic inspirat en les llegendes de les muntanyes dels Pirineus.

El guió i el text de l’espectacle ha estat elaborat per la Rita Bosser i la direcció escènica ha anat a càrrec de Marc Tarrida Aribau. L’espectacle també comptarà amb la col·laboració de dos joves actrius, la Raquel Dalmases i la Maria Berenguer, actriu que estarà la propera temporada al Teatre Nacional amb Kàtia. Cada any, el concert s’enregistra i se’n fa un CD i un conte il·lustrat que surt a la venda just abans de Nadal. Aquest any s’eregistrarà al Teatre Ateneu d’Igualada el 19 de novembre davant totes les escoles d’Igualada. Actualment a la venda hi ha els concerts dels darrers anys: “Abofrapà i les espècies” del 2016, “La flor de Molihuà” del 2017, i un “Un Sioux a Chicago”, del 2018.

L’orquestra fundada al 1998 i actualment dirigida per Albert Gumí, compta amb la col·laboració d’un equip de professorat i músics de l’orquestra JOSA adulta. Gumí ha composat també la música expressament per aquest concert a partir de músiques tradicionals dels pirineus, occitanes i piamonteses.

ENTREVISTA a Albert Gumí, director de la JOSA-Aleví

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada