icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Mancomunitat es suma al dia per l’alliberament LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i també es proposarà l’aprovació per ple del Manifest Institucional amb motiu del Dia Internacional.

A Santa Margarida de Montbui es pot trobar l’exposició Dones diverses, sobre dones trans, de l’Associació ACATHI. Serà durant el mes de juliol a l’espai d’exposicions de MontÀgora. A Òdena es farà el taller Celebrem la diversitat sexual i de gènere transformant la realitat per a joves, integrat en la setmana de la joventut. Serà el dijous 13 de juliol a la tarda. A Vilanova del Camí es faran tallers de contes sobre gènere i estereotips per a infants, en el marc del Casal d’Estiu la setmana del 3 al 7 de juliol. A Igualada es projectarà el documental Lluitadores, sobre dones grans lesbianes, amb la col·laboració de l’entitat Amicsgais. Serà dijous 13 de juliol a les 8 del vespre, en el marc del Pantalla Oberta.

Es pot trobar tota la informació als cartells que s’han editat amb motiu de la campanya, sota el lema #transformalamirada, que identifica les campanyes en favor dels drets LGTBI a la Conca d’Òdena. Tota la informació, també, al WEB de la Mancomunitat.

tornar_radioIgualada