icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Mancomunitat impulsa una campanya adreçada a les famílies perquè els Reis portin joguines no sexistes

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha posat en marxa, un Nadal més, una campanya contra l’ús sexista de les joguines. Aquesta iniciativa, que porta per lema “Que els Reis ens portin igualtat!” vol conscienciar les famílies perquè tinguin present que els jocs i les joguines eduquen, socialitzen i transmeten valors, i precisament per això cal pensar bé quines idees, rols o estereotips reprodueixen abans d’escollir-les.

En diferents suports com ara vídeos i postals digitals, la campanya desmunta tòpics com ara que el blau és de nens i el rosa de nenes o que les nenes juguen amb nines i cuinetes i els nens a pilota i amb cotxes. Aquests tòpics que es perpetuen de generació en generació limiten la imaginació dels infants i els transmeten uns estereotips sexistes.

La campanya s’ha començat a difondre a través dels centres educatius de la Conca d’Òdena i també a través de les xarxes socials i la pàgina web de la Mancomunitat micod.cat.

La campanya també dona 5 consells bàsics a les famílies perquè els Reis portin igualtat, i que inclouen recomanacions com ara ajudar als infants a fer la carta als Reis animant-los a incloure joguines no estereotipades del seu gènere; escoltar els seus desitjos i emocions sense negar-los ni ridiculitzar-los si surten del mandat de gènere; explicar-los que molts anuncis i catàlegs de joguines són discriminatoris i per què; evitar els jocs violents i escollir els que transmeten valors com el respecte, l’empatia i la solidaritat; i buscar articles i joguines que presentin diversitats d’origen i d’identitat.

tornar_radioIgualada