icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘La merceria’ de Teresa Roig, protagonitza el vuitè Club de lectura del ‘Vols llegir?’ a la ràdio

VLLG? / COMUNICACIÓ / CLUB DE LECTURA

El darrer llibre fins ara publicat per l’escriptora igualadina i resident a Barcelona, Teresa Roig, titulat ‘La merceria’ (Columna, 2015), és objecte de comentari i tertúlia entre els lectors participants en la vuitena edició del ‘Club de lectura’ del programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, que s’emet conjuntament a les emissores de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada. El programa ha comptat amb al col.laboració de la Biblioteca Central d’Igualada. 

Aquesta nova edició de l’adaptació al format radiofònic d’una de les activitats de més èxit a bona part de les biblioteques de Catalunya, els clubs de lectura, s’emetrà a Ràdio Igualada aquest aquest dijous dia 22, a les nou del vespre.

El programa també està disponible per ser escoltat o descarregat en el servei de podcast-ràdio a la carta que està disponible en el  portal digital, -volsllegir.cat-.

L’escriptora Teresa Roig es va desplaçar a Igualada, expressament des de Barcelona on resideix habitualment,  per enregistrar als estudis de Ràdio Igualada, el passat dijous dia 15 de desembre, aquesta nova edició del  ‘Club de lectura’ del ‘Vols llegir?’.

En aquesta edició, cinc usuaris dels clubs de lectura de la Biblioteca Central d’Igualada, que col.labora amb el programa, han opinat i fet tertúlia amb presència de la pròpia autora del llibre que ara fa tot just un any i escaig va publicar, ‘La merceria’ (Columna, 2015), un retrat fidedigne d’una clàssica família catalana, ambientat a Barcelona, en un trepidant viatge a través de tres generacions.

Els lectors participants han estat: Maria Lluïsa Sala, Encarna Navarro, Sònia Bastida, Raimundo Roman i Cèsar Torrecillas, que un cop han llegit la novel.la proposada, han donat la seva opinió sobre l’obra i  fet tertúlia amb l’autora, Teresa Roig. Una tertúlia ben viva, que fins i tot ha continuat un cop finalitzada la gravació del programa. Opinions diverses sobre l’argument, personatges i sobre tot l’ambientació de l’època a la Barcelona del passat, amb l’epicentre del negoci familiar de la novel.la, una merceria.

LA NOVEL.LA

Es tracta de la seva sisena novel.la de l’escriptora igualadina Teresa Roig, on fa un retrat fi dedigne d’una clàssica família catalana en un trepidant viatge a través de tres generacions. ‘La merceria’, és publicada per l’editorial Columna del Grup 62. Disposa d’un total de 364 pàgines. Publicada en format paper i llibre electrònic.

ARGUMENT

A la Barcelona de principis del segle XX, un pobre idealista salva un ric d’una mort segura. L’amistat que els uneix a partir de llavors li canvia la vida per sempre; a ell i a les futures generacions, ja que gràcies a aquell gest altruista aconsegueix obrir el negoci familiar que sempre havia somiat: una merceria. Però aquesta, a part de ser motiu de felicitat i el principal escenari de la seva vida, també es convertirà en l’origen de tots els seus maldecaps.

A ‘La merceria’  viurem de prop els fets històrics més significatius per a la ciutat i el país, així com els daltabaixos econòmics de la petita empresa familiar. Descobrirem que tota decisió té epercussions, que els diners no ho poden tot; coneixerem l’ambició, el dubte, l’enveja, l’odi, la por… I recordarem que l’única resposta a tots els problemes és l’amor.

L’AUTORA

Teresa Roig (Igualada, 1975) col·labora des de jove en publicacions i ha obtingut diversos premis literaris pels seus contes.

Després de treballar en el sector audiovisual, actualment es dedica a escriure. És autora de les novel·les històriques L’herència de Horst  (Alisis, 2007), Premi Setè Cel a la millor obra narrativa de l’any) i Pa amb xocolata(Alisis, 2008), on demostrava la seva habilitat per entrellaçar suspens històric amb històries humanes i properes.

Amb El primer dia de les nostres vides (Proa, 2010, Premi Roc Boronat) va aprofundir en el retrat de la fràgil condició humana i es va consagrar com una nova veu del panorama literari en català. El blog de Lola Pons va ser la seva primera incursió en el gènere de la comèdia. Amb L’arquitecte de somnisens endinsa en l’apassionant història de la casa Milà.

‘VOLS LLEGIR?’ TORNAR AL GENER A RÀDIO IGUALADA

Amb l’emissió d’aquest especial Club de lectura del ‘Vols llegir?’, es tanca la primera part de la temporada 12 del programa. Coincidint amb les festes nadalenques, la programació de Ràdio Igualada s’adapta a les festes i no s’emetran els espais del diversos col.laboradors. El ‘Vols llegir?’ tornarà de nou a partir del dijous 12 de gener a Ràdio Igualada. Bones lectures i bones festes!!!

tornar_radioIgualada