icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La mortalitat a la Conca d’Òdena entre l’1 i el 10 d’abril d’enguany ha augmentat un 386 % respecte els mateixos dies de l’any passat

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha apuntat que segons dades de Funerària Anoia, les defuncions han augmentat un 386% a la Conca d’Òdena entre l’1 i el 10 d’abril respecte a l’any passat: “en aquest mateix període de l’any 2019 hi van haver 14 defuncions, mentre que en aquests 10 dies del 2020, la Conca suma 68 morts”.

Castells ha posat èmfasi en què aquestes dades són les reals i per això ha seguit apostant en fer una cartografia total de l’epidèmia. És així que que ha seguit reclamant als governs que “s’articuli l’arribada de tests ràpids per tota la població de la Conca d’Òdena”. En aquest mateix sentit i fent ús de les dades, ha mantingut que “no ens podem relaxar. Tots els experts diuen que l’única manera per aturar aquesta crisi sanitària és el confinament”. En aquest sentit, ha reclamat a tota la població que mantingui l’aïllament social i la higiene extrema”. I ha recordat que la mortalitat està sent “menys alta que altres setmanes, però hem de continuar en aquesta línia”.

tornar_radioIgualada