icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

La nova Boixeta Cultural d’Igualada presenta 120 activitats per als mesos d’estiu

L’Ajuntament d’Igualada a través de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) presenta una nova edició de La Boixeta Cultural, la número 27, una agenda que recull un total de cent setze activitats per als mesos d’estiu, del mes de juny fins a finals del mes d’agost. Una programació estival on el bon temps serà el protagonista i convida a sortir al carrer a gaudir de totes les activitats que es preparen.

Al mes de juny destaca la Festa de Sant Joan, amb l’arribada de la flama del Canigó, l’espadat dels Moixiganguers, l’encesa del peveter, la lectura del manifest i el repartiment del foc, que precedirà la sortida de la Flama cap a Montserrat i el correfoc que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat. Una altra de les programacions destacades és la de l’Estival de Jazz que, des del 18 fins el 28 de juny, oferirà propostes de cinema, exposicions i concerts relacionats amb aquest estil musical.

El 27 de juny es durà a terme la primera edició del festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies, que vol divulgar i promoure les noves maneres de fer en el món de la gastronomia al llarg de tot el dia. Aquesta cita se celebrarà el Museu de la Pell i a la nit coincidirà amb la cloenda de l’Estival de Jazz. Del 29 de juny al 5 de juliol es durà a terme la Setmana Jove, amb activitats obertes a tota la ciutat i organitzades pels joves que han participat en l’assemblea Impuls i que han decidit el destí del pressupost participatiu del departament de Joventut.

Pel més de juny també hi ha previstes una quinzena d’exposicions com la de fotografia de Carles Rodríguez Retrats de la Paraula o la de Rosa Sáez New York, la ciutat que no dorm mai. També es podrà veure la mostra de pintura de Roser Oduber, VAMP, d’Albert Ortiz i Mariona Pujol, Premi Ciutat d’Igualada d’Art Digital Jaume Graells 2014, o Retrats de Paraula, amb fotografies de Carles Rodríguez Marín de coneguts escriptors, acompanyades d’un fragment de la seva obra.

També es podran veure moltes exposicions dedicades als treballs dels alumnes dels ensenyaments artístics de la ciutat, com la mostra d’estampes del Taller de Gravat de l’EMA Gaspar Camps, l’exposició de retrats dels alumnes del curs de dibuix, la dels alumnes del curs impartit per Teresa Riba Llibre d’artista, o la selecció dels treballs fotogràfics realitzats per l’alumnat de fotografia. També es podrà veure una mostra dels dissenys dels alumnes de l’ESDAP de Tàrrega per a l’eix de vianants del carrer Sant Magí.

En l’àmbit de la música, es podrà sentir a Pau Vallvé, dins del cicle de Músiques de Butxaca, el 5 de juny, la coral infantil Els Verdums el dia 6, els Combos i la Big Band de l’Escola Municipal de Música d’Igualada el 9 de juny, o el de les corals Merlet i Mig To el dia 13. El dia 14 de juny, es durà a terme el concert del cor de noies Exaudio Pantone 18-1651, i del 15 al 19 de juny tindrà lloc la setmana de concerts d’alumnes de l’EMMI. El 15 de juny serà el torn dels Amants de Lulú, i el dia 16 dels alumnes del departament de Jazz de l’Escola Municipal de Música. Entre els actes musicals destacats, el 26 i 27 de juny tindrà lloc la 10a edició del Certamen de Música Jove d’Igualada.

Pel que fa a les activitats familiars, es podrà gaudir d’una visita al Museu de la Pell i Cal Granotes, un taller agrícola, un de cuina, o un taller de percussió i una tabalada dins del programa de Cultura en Família. També destinat a tota la família, es durà a terme la primera edició del Concurs de Balls de Gegants, el dia 20 de juny. Pel que fa al teatre destaquen les representacions dins de la 9a marató Enfila’t de la Tarima, o Matilda, el musical a càrrec dels alumnes d’Atrezzo. Dins del camp de la poesia, l’Adoberia de Cal Granotes acollirà una nova sessió del cicle De Pell Sensible titulada Les Ferides de Miguel Hernández, el proper 20 de juny.

Ja al mes de juliol, es podrà gaudir de la programació musical del festival Anòlia, de l’11 al 26 de juliol, que presenta una variada programació de concerts en tres espais diferenciats: el concert de l’European Balloon Festival, amb l’Orquestra Plateria, l’espai de la Cotonera, on destaquen grups locals d’Igualada i l’Anoia, i els concerts als jardins de La Sala amb un impressionant cartell format, entre altres, per La Pegatina, Joan Dausà i Els Catarres. La novetat de l’Anòlia és l’òpera La Traviata de Giuseppe Verdi, projectada en directe a l’Estació Vella des del Gran Teatre del Liceu.

També al juliol, del 6 al 10, es durà a terme el camp de treball urbà per millorar un espai de la ciutat i els alumnes d’Aula presentaran Toy Story, el musical, els dies 3 i 4 de juliol. Lenacay Unplugged actuarà el dia 10, dins del cicle de músiques de Butxaca, i una nova sessió del cicle DePellSensible es dedicarà a la figura de Joan Llacuna, el poeta de la ciutat.

Pel que fa al mes d’agost s’avança la programació d’exposicions de la Festa Major, ja que la presentació de les altres activitats es reserva fins a finals de juliol. També destaca una sessió dedicada a Maria Mercè Marçal El senyal de la pèrdua, dins del cicle DePellSensible. A nivell general s’hi recorda tota la informació per presentar-se als Premis Ciutat d’Igualada de Creació Artística i Compromís Social i per l’ajut a projectes d’arts visuals Igual’Art 2015/2016.

La nova Boixeta Cultural es pot trobar als principals punts d’informació i equipaments municipals de l’Ajuntament d’Igualada. A més, si es vol rebre informació regular cada dijous, cal subscriure’s a la Boixeta Cultural en format digital, escrivint un correu electrònic a butlleti@aj-igualada.net.

tornar_radioIgualada