icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La nova residència universitària d’Igualada es construirà a les antigues Piscines del Casal, al Passeig Verdaguer

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha anunciat que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb les parròquies d’Igualada, propietàries d’aquests terrenys, perquè en ells es pugui construir una residència d’estudiants. Segons Castells, aquesta parcel·la de 3.400 metres quadrats, es dividirà en 3 parts: a la zona que toca al passeig s’ubicarà la residència universitària, al mig es farà un carrer i a la part de darrera es previst fer una trentena de pisos de protecció oficial.

Per poder realitzar aquest projecte caldrà aprovar prèviament per ple un canvi d’usos d’aquests terrenys i l’any 2025 ja es podrà iniciar la urbanització del carrer i la licitació del plec per construir la residència universitària. Castells recorda també que la construcció i la gestió de la residència d’estudiants s’adjudicarà per concurs públic i que aquest projecte no costarà ni un euros als igualadins.

L’alcalde es mostra satisfet de l’acord amb les tres parròquies de la ciutat per poder donar ús aquests terrenys de les antigues piscines del Casal, que portaven anys tancats. En la mateixa línia s’ha expressat mossèn Xavier Bisbal, en nom de les parròquies d’Igualada, qui assegura que amb aquest projecte es posarà en valor aquest espai tan cèntric.

Per últim, segons Castells, la construcció de la nova residència d’estudiants forma part de l’aposta del govern per fer d’Igualada una ciutat universitària i, d’altra banda, s’integra en la remodelació del Passeig Verdaguer, tant des del punt de vista urbanístic com dels seus usos.

tornar_radioIgualada