icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La posició d’Igualada en el nou mapa de vegueries, a debat al DdD d’aquest dimarts

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) obrirà el seu quart any d’activitat amb una sessió que porta per títol: “On va Igualada en el nou mapa de Catalunya?”. Serà aquest dimarts 17 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu. El Parlament ha aprovat la distribució territorial de Catalunya en vegueries, un debat que té diferents visions a l’Anoia. DdD vol analitzar què pot guanyar i què pot perdre Igualada en aquesta nova ordenació territorial i en quina vegueria hauria d’anar la ciutat. També es vol conèixer quins canvis poden provocar les vegueries en la composició de l’Anoia, quines realitats conviuen al territori i com es percep la comarca des del nord, el centre i el sud. D’altra banda, DdD vol saber com es fa una planificació territorial.

La introducció de l’acte anirà a càrrec del Doctor en Geografia, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i exsecretari de Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo. Després s’acotarà el debat a nivell local amb diversos convidats a la Fila 0; s’ha convidat Alfons Recio (geògraf), Jordi Puiggròs (periodista), Jordi Mas (president del Casino de Calaf), Maria Carme Junyent (lingüista de Masquefa i autora d’un llibre sobre les diferents realitats que conviuen a l’Anoia) i Joan Vich (expresident del Consell Comarcal de l’Anoia). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental.

Amb la sessió d’aquest dimarts 17 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu, DdD celebrarà tres anys d’activitat.

tornar_radioIgualada