icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La problemàtica de la subestació elèctrica Anoia podria estar més a prop de tenir una solució

Segons la Unió Empresarial de l’Anoia, gairebé un any després que l’entitat instés a Direcció General d’Energia a obrir un expedient administratiu per aquest tema, la pressió feta podria donar els seus fruits. Recordar que les empreses que s’instal·len a la comarca pateixen un greuge comparatiu respecte altres territoris perquè se’ls fa pagar un rescabalament per la connexió a la xarxa elèctrica derivat de la construcció de la subestació elèctrica de Vilanova del Camí fa més de 5 anys. Ara, després de les reclamacions del territori, el Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, informa a través d’una carta que “com a conseqüència de la instrucció del corresponent expedient administratiu, Endesa i Incasol han manifestat que estan molt a prop d’arribar a un acord” els termes del qual es comunicaran un cop s’hagi tancat. Des de la UEA es veu aquesta declaració d’intencions com un punt de llum a la problemàtica de la subestació, tot i que l’entitat estarà atenta per assegurar que l’acord sigui plenament favorable a la comarca.

Malgrat la llarga espera aquesta és la resposta a la investigació i el seguiment que s’ha fet des  de la UEA, a través de la Comissió d’Urbanisme i mobilitat, la CUMA.

Aquesta pressió territorial recordem va comptar amb l’important suport  dels alcaldes de la zona que van signar el juny passat el Manifest “Per una Anoia Industrial” que es va fer arribar també a DG d’Energia. Aquest document estava signat pels alcaldes d’Igualada, Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui, Òdena, Castellolí, La Pobla de Claramunt, entitats com el Consell Comarcal, els gremis de Blanquers, Fagepi, Electricistes, Constructors, el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i la mateixa UEA.

tornar_radioIgualada