icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La proposta inicial de pressupost’24 contempla un increment d’impostos i taxes del 8’9%, de l’IBI un 11% i de la taxa d’escombraries un 28%, marcat pel context econòmic global

El govern municipal ha fet públic, aquest dimarts, la proposta inicial de pressupost que ha presentat a la resta de grups municipals. La regidora d’hisenda, Montserrat Duch, ha estat l’encarregada d’anunciar una pujada important d’impostos pel que fa a les ordenances fiscals de l’any que ve. Duch ha explicat que el context econòmic ha condicionat, i molt, la proposta que ha fet el govern respecte el pressupost 2024. Montserrat Duch ha explicat que els preus dels subministraments han augmentat un 30%, i els tipus d’interès del Banc Central Europeu pugen un 4%. Pel que fa l’IPC en els darrers dos anys ha patit un increment de l’11’9% el que vol dir que aquells serveis i contractes que té l’Ajuntament han incrementat el seu cost. Finalment els salaris de funcionaris i personal laboral, marcat per llei, pugen un 9% des del 2022. Davant d’aquest context, la regidora d’hisenda ha explicat que el govern municipal, en un exercici de responsabilitat, ha decidit presentar aquesta proposta inicial d’ordenances fiscals i pressupost.

Pujada d’impostos

D’aquesta manera, el govern municipal presenta unes ordenances fiscals que contemplen un increment de les plusvàlues que passen del 19,5% al 30%, les taxes i impostos un 8’9, la taxa d’escombraries un 28% (el rebut passarà dels 113 euros als 131 euros), i l’IBI augmentarà un 11%. Per altra banda es mantenen impostos com l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, o el IAE.

L’increment d’IBI suposarà ingressar 2.200.000 euros més, la taxa d’escombraries 900.000 euros més i la resta de taxes 800.000 euros més.

El pressupost 2024

Pel que fa el pressupost, la proposta inicial de govern municipal és situa en 68 milions d’euros, 74,2 milions d’euros amb la resta d’empreses municipals. La regidora d’hisenda apunta que l’endeutament del pressupost 2024 serà 0, i les inversions seran de 8 milions d’euros, als que caldrà sumar 3 milions d’euros més per la realització dels pisos de lloguer social del carrer Sant Carles.

El ple de pressupost està fixat per dimarts de la setmana que ve.

tornar_radioIgualada