icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Residència Pare Vilaseca d’#Igualada, confecciona mantes sensorials per estimular persones amb deteriorament cognitiu

La Residència Pare Vilaseca ha engegat un nou projecte consistent en la confecció de mantes, coixins i davantals sensorials. Es tracta de cosir elements com ara cremalleres, botons i butxaques de diferents textures en una base com una manta, coixí o davantal, que es puguin manipular amb facilitat i de manera segura. Un cop estiguin enllestides,  s’utilitzaran amb aquells usuaris que degut al greu deteriorament cognitiu o a l’estat de neguit que presenten, difícilment poden participar en activitats grupals. Se’ls hi facilitarà d’aquesta manera, un estímul que ajudarà a calmar-los i que pretén ser suficientment atractiu a nivell visual i tàctil com per a que capti la seva atenció.

El projecte ha estat ideat per Estíbaliz Jiménez, psicòloga del centre, que s’ha inspirat en la tasca desenvolupada per Anne Marie Rowe, filla d’un pacient amb diagnòstic de demència, que a partir de les mantes que s’utilitzen amb els nadons va dissenyar-ne una destinada a mantenir al seu pare estimulat, reduint al mateix temps l’agitació que presentava.

tornar_radioIgualada