icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Sala Municipal acull l’exposició retrospectiva del dibuixant Toni Raja i Enrich

La trajectòria del dibuixant igualadí Toni Raja i Enrich (1946-2014) queda concentrada, a partir d’aquest 27 d’octubre, en l’exposició retrospectiva que acollirà la Sala Municipal d’Exposicions de la capital de l’Anoia.

De molt jove, Raja i Enrich va sentir una forta vocació pel dibuix, principalment pel còmic, i al 1968 va començar a col·laborar amb diverses editorials catalanes i franceses fent còmics de gèneres tan diversos com ciència-ficció, policíac, espionatge o llibres d’història. La seva altra faceta va ser la de dissenyador per impremtes d’Igualada, sent l’autor d’una gran quantitat d’etiquetes de productes comercials.

En l’àmbit local, a Toni Raja i Enrich se’l por recordar pels seus dibuixos a l’àlbum de cromos Coneix Igualada o pel llibre De quan Igualada no era ciutat. També va ser l’autor dels cartells de la Festa Major dels anys 1990 i 2000. En aquest últim va caricaturitzar l’alcalde i alguns regidors de l’Ajuntament i personatges coneguts de la ciutat.

La retrospectiva dedicada a Toni Raja i Enrich s’inaugura aquest divendres 27 d’octubre a les 19:30h a la Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada (c/ Garcia Fossas 2) i es podrà visitar, fins el 12 de novembre, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h, els dissabtes d’11 a 14h i de 18 a 21h, i els diumenges d’11 a 14h i de 18:30 a 20:30h. Els festius romandrà tancada.

La mostra, amb el suport del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, està organitzada per Disseny=Igualada, que inicia un programa per recuperar el treball de dissenyadors, grafistes i dibuixants de la ciutat.

tornar_radioIgualada