icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La UEA posarà en valor la força, el motor i la projecció de la indústria anoienca al VII Fòrum Empresarial de l’Anoia que es farà el 29 de novembre

L’esdeveniment es farà el proper dimecres dia 29 de novembre de 2023 al Teatre Ateneu d’Igualada. La setena edició és possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, l’Ajuntament d’Igualada.

L’esdeveniment serà l’escenari per fer entrega i presentació del VII Fòrum Empresa i Progrés: Anoia i indústria, un acurat informe econòmic i empresarial que recull i analitza la situació i projecció de la indústria anoienca, elaborat per la Unió Empresarial de l’Anoia i que ha comptat amb la participació d’experts i expertes, empreses, agents socioeconòmics i administració.

El VII Fòrum Anoia comptarà amb la ponència de Martina Font, directora corporativa de Font Packaging Group i CEO de Kartox. Tot seguit, es faran tres taules rodones de diferents blocs temàtics, en els quals, hi participaran sis empreses de la comarca per parelles per comentar i exposar les següents qüestions: la relocalització, la internacionalització, el potencial en la generació d’activitats auxiliars i la cadena de valor, el futur de la indústria familiar, la sostenibilitat i la RSC. Les empreses participants, referents en els seus sectors, han posat la comarca de l’Anoia al mapa del món per la seva trajectòria i presència nacional i internacional.

El VII Fòrum Empresarial de l’Anoia estarà conduit pel periodista igualadí, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

L’acte finalitzarà amb una copa de cava relacional per tal d’afavorir l’intercanvi d’impressions i les relacions de negoci. Les inscripcions poden fer-se a partir d’avui mateix al web de la Unió Empresarial de l’Anoia: www.uea.cat

La situació de la indústria a la comarca de l’Anoia

 La indústria és el motor de creixement de l’economia de la comarca per la seva important aportació al PIB, la creació de llocs de treball i impacte social i econòmic que genera també en altres sectors. Són els casos dels serveis de transport i emmagatzematge, serveis tècnics d’enginyeria i de recerca, telecomunicacions, consultories, publicitat i màrqueting, activitats auxiliars de serveis administratius i jurídics, empreses de recollida, selecció i eliminació de residus, de subministraments, comercialització de béns i serveis, personal i recursos humans.

Un important volum d’empreses, treballadors i activitat empresarial que ha crescut i s’ha consolidat al costat de la indústria que l’ha necessitat per créixer i prosperar. De fet, segons l’estructura del Valor Afegit Brut de l’Anoia i Catalunya, a la comarca hi ha un predomini superior de la indústria, que pràcticament dobla la mitjana catalana. La majoria d’empreses de la indústria es concentren en els subsectors de la fabricació de productes metàl·lics, seguides de la confecció de peces de vestir i del tèxtil, dels productes alimentaris i a més distància, les arts gràfiques.

A més, l’Anoia és la comarca que major especialització presenta en arts gràfiques i metal·lúrgia: generant també, el 20% de llocs de treball de la indústria del cuir i del calçat a Catalunya, i el 10% de la indústria paperera.

Per destacar i posar en valor la importància que té la indústria com a motor de creixement a la comarca i al territori, la Unió Empresarial de l’Anoia ho posarà de manifest en la celebració del seu acte més estratègic: el Fòrum Empresarial de l’Anoia, que aquest 2023 encapçala la seva 7a edició consecutiva. Amb “ Anoia industrial”, la patronal anoienca farà èmfasi d’aquest ADN i bagatge industrial que té la comarca. Especialment, perquè la indústria genera 9.800 llocs de feina, i 8.200, els serveis auxiliars a la indústria. Entre els dos ja fan pràcticament la meitat dels assalariats de la comarca.

La presentació d’aquesta nova edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia ha tingut lloc a una empresa anoienca, Cartrobox -dedicada a la fabricació de paper i cartró ondulats, fabricació d’envasos i embalatges de paper i cartró-i ha anat a càrrec del president de la UEA, Joan Mateu, i de la seva gerent, Paula Arias i de David Castel, CEO de la mateixa empresa i membre de la Junta Directiva de l’entitat empresarial. Durant la presentació, el president Joan Mateu ha destacat que a l’Anoia: “Som i serem una comarca industrial. Volem posar de relleu la indústria de la comarca, la seva trajectòria, el valor que té pel territori i pel país, l’impacte que genera, els reptes i les necessitats que té per endavant”.

 

 

tornar_radioIgualada