icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La vaga de teixidores del 1881, a l’Anoia, protagonitza el cartell del 8 de Març de la Intersindical a tot Catalunya

D’aquesta manera el sindicat vol posar en valor la vaga que van convocar les teixidores d’Igualada, Capellades i Carme per protestar per les dures condicions laborals i els abusos (també sexuals) que patien a mans dels empresaris de l’època. El cartell per commemorar el Dia Internacional de les Dones de la Intersindical el protagonitza una litografia on es poden observar aquestes dones i nenes treballadores. Un conflicte, a més, en el que la líder vaguista Caterina Vicenta Casanova i Sanahuja “La Trabala”, qui dona nom a la seu de la Intersindical a l’Anoia, va morir en ser apunyalada per una treballadora esquirola.

La Secretaria Nacional de Feminismes de la Intersindical, Ester Rocabayera, ha explicat que el sindicat se sumarà el proper 8 de Març a la jornada de vaga general convocada per diferents moviments feministes perquè queda molt camí per recórrer per acabar amb les desigualtats.

Pel que fa les reivindicacions de la Intersindical per aquest proper 8 de Març posaran el focus, principalment, en el sector de les cures, tant en l’àmbit de la llar, com laboral. Altres reivindicacions de la Intersindical de cara aquest 8 de Març són l’emancipació de gènere, la lluita per la millora de les condicions laborals, la justícia social i la lluita  per la independència dels Països Catalans.

tornar_radioIgualada