icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La VolCAT torna per Setmana Santa a Igualada i la comarca de l’Anoia, enguany més internacional que mai

La VolCAT, la prova per etapes de BTT més antiga d’Europa tornarà el del 6 al 9 d’abril amb més presència internacional.

La cursa es va presentar dimecres a l’Ajuntament d’Igualada i està destinada bàsicament als ciclistes professionals que busquen punts pel rànquing internacional. Amb tot, també s’ha potenciat la participació popular d’aquells ciclistes que busquen descobrir un territori ideal per a la pràctica de la bicicleta de muntanya. La VolCAT arriba a la 18a edició i com és habitual tornarà a disputar-se durant la Setmana Santa. Alguns del millors ciclistes ja han confirmat la seva assistència com el doble campió del món, el colombià Leonardo Paez o el campió mundial i d’Europa, Tiago Ferreira. També hi seran presents campions nacionals que són referencia mundial com l’estonià Peeter Pruus o la vigent subcampiona d’Europa, la suïssa Janina Wust.

Una prova que, any rere any, va evolucionant i agafa més renom en el món de la BTT, atraient a ciclistes de totes les parts del món que viuran uns dies increïbles per les localitats de la comarca de l’Anoia, durant la Setmana Santa. Més de 200 Km i 5000 m+ a superar en 4 etapes.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha valorat molt positivament la dimensió que ha agafat la prova durant els últims anys, consolidant Igualada i l’Anoia com un territori referent per la BTT. La competició a més, descobreix a participants i familiars la riquesa turística, gastronòmica i paisatgística de la comarca.

Albert Balcells, responsable d’Ocisport, ha posat èmfasi en l’augment de la presencia internacional, superant dades de participació estrangera pre pandèmia, que omplen cases rurals i allotjaments de tota la comarca; i la gran col·laboració dels clubs locals en la prova. Tanmateix ha animat a tots els nens i nenes de 6 a 14 anys a participar a la VolCAT Kids, que cada any atreu als petits ciclistes al Parc Central.

Com cada any, la VolCAT a banda d’una prova esportiva també representa un bon motor econòmic per la comarca.
Es tracta d’una prova arrelada al territori que recorre diferents municipis de la comarca de l’Anoia.

Les inscripicions es poden fer aquí

A la foto: el director de la VolCAT, Albert Balcells; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; i la regidora d’Esports, Patrícia Illa

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada