icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada ha fet més de 200 accions en matèria d’accessibilitat en aquests últims cinc anys

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada i presidenta del Consell per l’Accessibilitat de la ciutat, Sandra De La Iglesia, acompanyada pel regidor de Mobilitat, Miquel Vives, han fet balanç de les accions dutes a terme per l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat aquests últims anys per fer d’Igualada una ciutat encara més amable i integradora. De La Iglesia ha destacat que “la millora de les accessibilitats als passos de vianants i voreres d’Igualada és una prioritat del nostre ajuntament. Es tracta d’una millora integral que estem realitzant per fases i que ens permetrà assolir l’objectiu que a l’any 2025 tots els passos de vianants de la ciutat estiguin adaptat per persones amb mobilitat reduïda”.

La regidora ha destacat que ara mateix, els barris de Montserrat, Les Flors i Les comes ja tenen tots els passos de vianants adaptats. Aquesta i totes les millores d’accessibilitat realitzades a tots els barris i als equipaments públics de la ciutat, són dutes a terme de la mà del Consell d’Accessibilitat format per diferents departaments i serveis municipals d’Igualada amb les entitats que representen a persones amb diversitat funcional o dificultats de mobilitat. Aquest òrgan serveix per decidir i detectar les actuacions necessàries per promoure una accessibilitat i una mobilitat sostenible a Igualada sense barreres. De la Iglesia ha finalitzat remarcant la importància que igualadins i igualadines “puguin moure’s de forma lliure i independent per la nostra ciutat, que puguin seguir itineraris totalment adaptats i que no tinguin dependència per desplaçar-se o per accedir als principals serveis. Per aquest motiu és una prioritat d’aquest ajuntament eliminar barreres i fer accessibles tots els espais públics, carrers i voreres”.

172 passos de vianants adaptats des de 2018

Miquel Vives, regidor de Mobilitat ha remarcat que una de les prioritats del govern és que a l’any 2025 els passos de vianants de la ciutat siguin totalment accessibles.

En el període de 2022/23 s’han arranjat 62 passos, si els sumem als que s’han arranjat des de 2018, la xifra de passos adaptats arriba als 172 a tots els barris i districtes de la citat. Vives ha volgut destacar també que 16 d’aquests passos de vianants s’han arranjat a l’entorn del Carril Bici, “sempre hem explicat que aquesta obra que uneix de sud a nord la nostra ciutat ha servit també per adaptar els passos de vianants del seu entorn, per tant una millora no només per ciclistes i usuaris de patinet sinó també per als vianants que disposen ara de passos de vianants i cruïlles més amables i adaptats”.

Les actuacions més recents en la millora dels passos de vianants s’han realitzat al barri de Sesoliveres, aprofitant l’asfaltatge dels principals carrers del barri; al barri de les Comes, completant així l’adaptació del total de passos de vianants del barri; al barri de Centre Ponent, a l’entorn de l’Avinguda Balmes amb la construcció del nou Carril Bici; al barri de Set Camins, a l’entorn de l’Avinguda Dr. Pasteur i les seves confluències; a l’entorn de La Masuca, amb la remodelació integral de les voreres del carrer Misericòrdia i al barri del Poble Sec amb la remodelació integral de la vorera oest del carrer Girona.

Reobertura i remodelació dels banys públics

Una de les principals demandes de diferents col•lectius a la què també s’ha donat resposta ha estat l’adaptació i obertura dels banys públics accessibles. En aquest sentit s’ha remodelat i adaptat els banys del parc del Garcia Fossas i del parc de la Muntanyeta, totalment accessibles i amb elements antivandàlics. Vives també ha remarcat que aviat s’obriran els banys públics del parc de Vallbona que s’estan acabant de remodelar i adaptar, amb elements antivandàlics i totalment accessibles. Els banys estaran oberts de 8h a 20h. Vives ha remarcat que amb aquesta millora “donem resposta a la demanda de molts ciutadans i retornem un servei públic a la ciutat, a l’entorn de parcs remodelats i modernitzats, amb nou mobiliari per tal que puguin ser utilitzats”.

tornar_radioIgualada