icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Ajuntament d’#Igualada inicia la campanya #Punticoma per la prevenció de la mort per suïcidi

Aquesta iniciativa s’emmarca en el actes que s’organitzen amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora cada 10 d’octubre. Entre les diferents activitats, destaca l’acte central “Música per la Salut Mental”, que tindrà lloc el proper 16 de novembre, a les set de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament, amb la presència de la Igualada Latin Jazz Band. Durant l’acte es llegirà també el manifest de l’Associació Salut Mental Catalunya i s’il·luminarà de manera col·lectiva el #Punticoma, símbol d’aquesta campanya.

Aquesta iniciativa va néixer a través de les xarxes socials i té com a objectiu posar de manifest l’elevada prevalença del suïcidi i la poca visibilització que té aquesta realitat tant problemàtica. Per una altra banda, #Punticoma pretén encoratjar les persones a parlar obertament de la seva salut mental sense tabús i sense estigmes, trencant el silenci i l’aïllament facilitant, així, el suport de la família, amics, i societat en general.

La campanya #Punticoma, s’organitza des del departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, les Biblioteques de la comarca, l’Associació Salut Mental Catalunya Anoia; la Fundació Sanitària d’Igualada i el Consorci Sanitari de l’Anoia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

tornar_radioIgualada