icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada inicia un procés participatiu per decidir el futur del barri del Rec

Sota el nom de “Repensant el barri del Rec”, el consistori igualadí, convida a la ciutadania a debatre, juntament amb arquitectes i urbanistes nacionals i internacionals, com volen que sigui aquest barri d’aquí a uns anys. Es tracta del primer gran procés de participació ciutadana que viu la ciutat liderat per les institucions, i busca fer una reflexió estratègica de ciutat a llarg termini.

A diferència d’altres processos de participació ciutadana en què es consulta la gent un cop ja s’han treballat tècnicament els projectes, al barri del Rec les propostes es faran des del principi comptant amb la implicació de la ciutadania.

El proper mes de juny es faran públiques les bases del procés, que hauran de ser aprovades pel ple municipal, i s’iniciarà la recepció de propostes que hauran d’acollir-se a tres àmbits: Urbanisme del Rec, Regeneració d’edificis, i Disseny de l’espai públic. D’entre els equips candidats, se’n seleccionaran quatre per a cada un dels àmbits que s’integraran en els diversos debats ciutadans que s’organitzaran sobre el futur del Rec. Un cop hauran escoltat l’opinió de la ciutadania, els professionals elaboraran les seves propostes, que tornaran a ser debatudes pel conjunt dels igualadins. Segons el director de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, Vicente Guallart, la intenció és que sigui un procés obert i transparent.

La primavera de 2017 un jurat, que estarà format per professionals del sector, representants municipals, i membres del Consell del Rec que haurà fet el seguiment de tot el procés, escollirà tres propostes guanyadores, una per a cada un dels àmbits plantejats en la consulta de projectes.

El resultat d’aquesta iniciativa, que haurà de tenir el màxim consens ciutadà possible, serà el punt de partida per al debat sobre la transformació urbanística de la ciutat que s’iniciarà aquest mandat. Segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, sense aquest procés, el nou POUM estaria destinat novament al fracàs.

Aquest procés participatiu “Repensant el barri del Rec”, es farà amb la col·laboració de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya i del Col·legi d’Arquitectes. El procés, que durarà un any aproximadament, té un cost aproximat de 60.000 euros.

tornar_radioIgualada