icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada modifica el Pla General per adequar els antics cinemes Kursal en zona comercial i habitatges

El ple de l’Ajuntament de la ciutat ha aprovat la modificació del Pla General que permetrà canviar la clau d’usos de la porció de terreny que ocupaven els antics cinemes Kursal. El punt s’ha aprovat amb els vots del govern muncipal, i amb l’abstenció de la resta de forces polítiques. Com que el govern tenia la baixa per maternitat de Patrícia Illa, el regidor de Socialistes d’Igualada, Jordi Riba, ha cedit el seu vot al govern.

La modificació permet convertir la planta baixa dels antics cinemes en espai comercial, que és un ús que s’admet a tota l’illa. Un altre dels aspectes que modifica el Pla General és el canvi d’ús d’equipament privat de les plantes superiors que passarà a habitatge, concretament 4 pisos. La meitat dels pisos seran destinats a habitatge social.

Al mateix temps, la promotora que ha adquirit els antics cinemes Kursal, en desús des de 2014 quan van tancar els cinemes, també ha comprat les finques que donen al carrer del Retir amb l’objectiu de fer una nova obertura en aquesta zona. En aquesta zona es crearà un nou vial, una mena de passatge ample, en forma de lletra “L” que connectarà aquests dos carrers de la ciutat.

Els partits de l’oposició s’abstenen

Tots els partits de l’oposició s’han abstingut: ERC, Socialistes d’Igualada, CUP, Decidim i PP. Totes les formacions polítiques consideren que aquesta nova modificació és un exemple clar que la ciutat necessita un nou POUM. L’oposició parla de tenir una mirada amplia i global de ciutat. ERC i CUP també han criticat que s’hagi anunciat la construcció d’habitatge social al centre, quan el govern municipal, segons aquestes formacions, no ha fet cap política per dotar Igualada de més habitatge social.

tornar_radioIgualada