icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Anoia commemora el 15 de juny, Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i els Maltractaments a les Persones Grans

La Comissió de Seguiment de la Guia Territorial per a l’Abordatge de les Situacions de Maltractaments a les Persones Grans de l’Anoia vol commemorar aquesta data, amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre aquest fenomen i contribuir a prevenir-lo i detectar-lo. Enguany es posa l’accent en el benestar i els drets de les persones grans i dependents que resideixen, de manera temporal o definitiva, en entorns residencials. Aquests centres han de ser la llar alternativa per la persona gran, promovent al màxim la seva autonomia, garantint espais adequats que permetin i facilitin la intimitat i tenint suficient personal per cobrir les necessitats i dependència de cada persona.

Per commemorar aquest dia la Comissió, en col·laboració amb els serveis residencials i les persones que hi viuen, han enregistrat uns vídeos sota el lema #Jodecideixocomviure.

 

La Comissió de Seguiment de la Guia Territorial per a l’Abordatge de les Situacions de Maltractaments a les Persones Grans de l’Anoia la integren professionals de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Català de la Salut, el Grup d’Atenció a la Víctima de Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Consorci Sanitari de l’Anoia, el Consorci Sociosanitari d’Igualada, Dones amb empenta, Tunstall – Televida i Creu Roja.

 

tornar_radioIgualada