icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’associació Artesanas de Corazón dona 50 coixins per a dones operades de càncer de mama a l’Hospital Universitari d’Igualada

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha rebut el donatiu d’una cinquantena de coixins en forma de cor fets per aquesta associació de dones de Santa Margarida de Montbui. L’entitat confecciona de manera desinteressada aquests coixins que serveixen per alleujar el dolor de les dones operades de càncer de mama durant el postoperatori.

El donatiu es va fer aquest passat divendres, en el marc del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra cada 19 d’octubre. La directora d’Infermeria del Consorci, Tijana Postic, acompanyada de l’equip de la Unitat Funcional de Mama, va rebre les voluntàries d’Artesanas de Corazón i els va traslladar l’agraïment de les pacients i també de l’organització.

Per la seva part la coordinadora de l’Oficina de cribratge de mama de l’hospital igualadí, Assumpta Espinagosa, destaca que les pacients agraeixen molt aquest detall. Segons Espinagosa, no només per la funcionalitat del coixí –que ajuda a fer més lleus els dolors i les tibantors de les cicatrius, localitzades a l’aixella-, sinó també pel seu component emocional, ja que es converteixen en un símbol d’acompanyament i recolzament en el procés de la malaltia.

tornar_radioIgualada