icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’Ateneu vibrarà dissabte amb Joan Chamorro, La Màgia de la Veu i la Sant Andreu Jazz Band

El proper dissabte, 13 de desembre, a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada es viurà una nit de jazz, encapçalada per Joan Chamorro i dividida en dues parts: la primera amb tres joves jazzwomen i la segona amb la Sant Andreu Jazz Band. Les entrades es poden comprar de dimarts a divendres de 19 a 21h i el dissabte d’11 a 14h del al Punt d’Informació Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2). També des de dues hores abans del concert a mateixa la taquilla del teatre. Hi ha entrades de 18 i 15 euros amb descomptes per a diversos col·lectius i, a Internet, es poden comprar a www.ticketea.com.

La Màgia de la Veu

Joan Chamorro proposa una nit amb petits i joves grans talents del jazz. Per una banda, el reconegut saxofonista oferirà un tribut a la veu a través d’Andrea Motis, Magalí Datzira i Rita Payés, totes elles provinents del planter de la Sant Andreu Jazz Band. Un concert de jazz vocal amb arranjaments especials per l’ocasió, on la veu és l’absoluta protagonista i que servirà, a més, per gaudir de les veus de les tres joves jazzwomen en un mateix escenari, cada una de les quals ha estat presentada amb un CD en el si de la col·lecció Joan Chamorro presenta. Andrea Motis va ser presentada com a cantant solista l’any 2010 i, des d’aleshores, ha participat en molts esdeveniments musicals de Catalunya i d’arreu del món. També té disc a nom seu la contrabaixista Magalí Datzira i, segons Joan Chamorro, té una veu “molt personal i cada cop més desimboltura com a jazzista”. La més jove d’aquest projecte és Rita Payés que, amb 14 anys, canta “amb molt sentiment i ofereix solos molt meritoris amb el trombó”.

La Sant Andreu Jazz Band

Posteriorment pujarà a l’escenari la Sant Andreu Jazz Band. Dirigida per Joan Chamorro, la formació es presentarà amb un repertori renovat i amb les veus d’Alba Armengou, Edu Ferrer, Paula Berzal, Elia Bastida, Elsa Armengou, Ruth Marguenda, Helena Pañart, Abril Sauri, Alba Esteban i Carla Motis.

La Sant Andreu Jazz Band (SAJB) és una formació nascuda al barri barceloní de Sant Andreu l’any 2006 sota la direcció de Chamorro, saxofonista i contrabaixista amb una llarga i reconeguda trajectòria i una extensa discografia amb músics molt importants del panorama jazzístic internacional. Formada per joves entre 7 i 18 anys, és considerada la Big Band més jove d’Europa.

El seu debut oficial va ser al Festival Internacional de Jazz de Terrassa dins l’apartat de Jazz Jove. Durant els seus set anys de trajectòria, la Sant Andreu Jazz Band ha  actuat arreu de Catalunya i en diferents indrets d’Europa. El seu repertori està format per més de cinquanta temes en constant renovació, on hi ha peces de les diferents èpoques del Dixieland, New Orleans, Swing, Big Band, Bebop, Funky I Jazz Vocal.

En el terreny discogràfic, ja suma tres CD enregistrats. El seu debut discogràfic va ser el 2009 amb Jazzing: Live at Casa Fuster, gravat en directe en un concert on els nois i noies de la SAJB compartien escenari amb prestigiosos músics de jazz. Un any més tard van publicar el seu segon treball, Jazzing, vol. 2, i l’any 2012 Jazzing, vol 3. Live at Palau de la Música. El mateix any, el director de cine Ramon Tort va voler plasmar l’essència de la Sant Andreu Jazz Band i va gravar A Febrer 2013 film about kids and music, un documental sobre la vessant més humana de la banda, que va guanyar el premi al millor llargmetratge al Festival de Cine d’Austin (Texas, Estats Units) l’any 2013.

A banda d’aquest premi, la SAJB ha rebut altres reconeixements, com ara el premi de la revista Jaç a la millor proposta de Jazz del 2009, el Premi Orquestres a la X Edició dels Premis ARC de la Música 2011 i també el Premi al Millor Documental Musical Nacional al Festival Beefeater In-Edit 2012. A més, van ser nominats com a grup de l’any als Premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. Al llarg d’aquests anys, Joan Chamorro ha aconseguit un altíssim nivell pedagògic, convertint aquesta Big Band en un planter d’excel·lents músics, ja no de futur sinó de present. Uns músics que desprenen satisfacció i diversió, transmetent a l’espectador un jazz expressiu ple de gestos que encomanen alegria.

tornar_radioIgualada