icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’atleta de Salomon Pol Makuri es prepara per ser el primer “finisher” amb diversitat funcional de la Oman Desert Marathon de 165 quilòmetres

L’atleta igualadí que pateix una hemiparèsia des de naixement s’ha marcat com a objectiu acabar aquesta cursa de 4 etapes pel desert d’Oman acompanyat del també atleta Albert Jorquera. La prova es disputarà del 20 al 23 de gener de l’any que ve, i en el cas de finalitzar-la es convertirà en el primer atleta amb diversitat funcional en acabar-la. Una de les principals característiques de la prova de resistència és que els corredors afrontaran les 4 etapes portant a sobre el menjar, el sac de dormir i tots els estris necessaris per completar la prova. La organització només els facilitarà l’aigua i les tendes on dormir. La primera etapa constarà de 47 quilòmetres i la segona de 55. Pel que fa la tercera etapa serà nocturna i constarà de 42 quilòmetres. Finalment, la darrera etapa de la competició constarà de 21 quilòmetres.

El repte està plantejat en format tàndem entre Pol Makuri i Albert Jorquera. Jorquera, també atleta de Salomon, ja ha completat aquesta cursa i per tant comptarà amb l’experiència que suposa conèixer les principals dificultats de la prova. Pol Makuri comenta a Ràdio Igualada que la idea “és completar la cursa junts”.

Pol Makuri ha estat esquiador de fons assolint participar en els Jocs Paralímpics de Beijing 2022 sent el primer atleta de l’equip paralímpic espanyol amb paràlisi cerebral. Després dels Jocs, Pol Makuri ha estat atleta de curses de muntanya sent dues vegades “finisher” de la Zegama-Aizkorri, participant en 5 curses de la Skyrunner World Series i “finisher” de la Golden Trail World Series 2023.

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada