icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Les accions i col·laboracions del Bisbat de Vic en la lluita contra el coronavirus

El Bisbat de Vic ha informat de les diferents accions i col·laboracions que han dut a terme en l’àmbit de la diòcesi. Tot i que no porten un registre de les iniciatives, han volgut explicar què és el que han fet fins ara en la lluita contra el coronavirus.

A finals de març-principis d’abril, el bisbe de Vic, Romà Casanova, a través de la Delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i de la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va posar a disposició de les dues Administracions tots i cadascun dels espais que té la Diòcesi, incloses les esglésies, com a possibles equipaments per a hospitals d’emergència si fos necessari.

Per la seva part, a la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada (amb el rector Mn. Xavier Bisbal al capdavant), ha fet diverses donacions de material sanitari (donat per Casa Tarradellas) a la Llar del Sant Crist, a la Residència Igualada i a la residència Amavir de Vilanova del Camí, que s’afegeixen a l’entrega de 1.400 pantalles protectores (també donades per Casa Tarradellas) a l’Hospital d’Igualada. La Parròquia de la Sagrada Família també ha donat 5.000 euros a l’Hospital d’Igualada, que els invertirà en mascaretes FFP2, i ha recollit entre la feligresia:

3.400 guants per la Llar del Sant Crist
1.000 guants per la Residencia Sant Bonifaci de Piera
400 mascaretes quirúrgiques per a la residencia Igualada
600 mascaretes quirúrgiques, 50 mascaretes KN95 i 14 granotes de protecció per la Llar del Sant Crist
50 mascaretes KN95 i 400 mascaretes quirúrgiques per la residència Amavir de Vilanova del Camí
500 mascaretes quirúrgiques per la Fundació Sanitària Sant Josep
1.500 mascaretes quirúrgiques, 50 mascaretes KN95 i 14 “monos” de protecció pel Consorci Sociosanitari d’Igualada.
24 ampolles de solució hidroalcohòlica provinents de NIVEA per la Llar del Sant Crist

D’altra banda, Càritas Diocesana de Vic també continua treballant, amb les limitacions que suposen els necessaris protocols de seguretat, concentrant els esforços en 40 Càritas parroquials, interparroquials i arxiprestals  que atenen tot el bisbat, gestionades per uns 250 voluntaris d’emergència i 26 treballadors en actiu, i ha posat en marxa un telèfon d’urgència (650 86 64 02) amb servei de WhatsApp, per tal de garantir que les persones puguin trucar, des de qualsevol municipi del Bisbat, i manifestar la seva necessitat (en aspectes jurídics, de feina, d’habitatge, de suport als fills o simplement d’acompanyament).

tornar_radioIgualada