icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Les beques menjador tornen a enfrontar el govern municipal i oposició

El ple municipal va aprovar les bases per atorgar ajuts pel la compra de llibres de text i material escolar, ajuts per les famílies usuàries de les llars d’infants, i els ajuts per les famílies usuàries del servei de menjador dels centres d’infantil i primària.

La regidora d’ensenyament Patrícia Illa ha defensat el servei de Llar d’Infants municipal afirmant que el preu públic és de les quotes més baixes del país. A la vegada ha destacat que aquest any les famílies que ho vulguin podran dur el menjar dels infants de casa. Illa també ha explicat que han fet una aposta gran per l’ajut dels menjadors escolars que ajuden a reforçar l’oferta de beques menjador de la Generalitat.

ERC va presentar una esmena a les bases. El regidor republicà, David Prat explica que els ajuts menjador de l’Ajuntament d’Igualada no són compatibles amb les beques menjadors del Consell Comarcal de l’Anoia, i això fa que les famílies es decantin per demanar les beques del CCA que són d’un import major. Prat considera que sense fer els dos ajuts compatibles, el que fa el govern són les beques del “postureo”. El regidor també ha retret que hagin quedat pendent per atorgar 23.000 euros de les beques menjador en un any on la pandèmia ha fet estralls a la ciutat. La esmena presentada per ERC va ser rebutjada pel ple.

Des d’Igualada Som-hi, Montse Montaña, explica que aquest any van revisar la revisió dels nivells de renda, amb uns barems una mica superiors, però lamenta que el govern ho hagi rebutjat. Montaña retreu que no han tingut accés a les dades de la ciutat, i afirma que el govern municipal no seria un govern social.

Pel que fa Poble Actiu, entre d’altres coses, també reclama que les beques menjador de l’Ajuntament d’Igualada siguin compatibles amb les beques del Consell Comarcal. El regidor Pau Ortínez considera que s’han fet propostes per millorar les bases, però el govern no hi ha accedit. Ortínez retreu al govern que no escolti als partits de l’oposició quan s’estan fent propostes constructives i amb voluntat de sumar.

 

tornar_radioIgualada