icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Les entitats independentistes de la ciutat d’Igualada reclamen, sota la campanya “I quin mal fa?”, que es torni a posar l’estelada que hi havia a la rotonda del Canaletes

Una sentència judicial va obligar a treure l’estelada que boleiava en el pal de bandera situat a la rotonda del Canaletes, a tocar de l’Hospital Universitari d’Igualada. Totes les entitats independentistes de la ciutat s’han concentrat, aquest dijous a la tarda,  just davant la rotonda per presentar públicament la campanya “I quin mal fa?” en referència a l’estelada que estava en aquell pal durant els darrers 10 anys.

Des de les entitats que donen suport a la campanya consideren que les reivindicacions polítiques s’han de poder expressar sense problemes i amb total llibertat en el marc de l’espai públic. A més, les entitats sotasignats de la campanya també apunten que els diferents comicis electorals que s’han fet a la ciutat demostren que la capital de l’Anoia és una ciutat independentista. És per això que consideren que l’estelada representa a la majoria dels igualadins i igualadines, i per aquests motius el nom de la campanya “I quin mal fa?”

Al marge de realitzar diferents accions per reclamar que es restauri l’estelada en el pal de la rotonda del Canaletes, també s’ha anunciat que en aquest mateix pal de bandera es situarà un domàs on s’hi podrà llegir el nom de la campanya; “I quin mal fa?”

EL COMUNICAT

A la ciutadania d’Igualada,

Parlem de la retirada de la senyera estelada col·locada a la rotonda que hi ha entre l’hotel Canaletes i l’Hospital d’Igualada. Aquesta bandera, símbol de l’independentisme i de la llibertat del nostre poble, hi onejava des de fa deu anys i, per ordre judicial, ha estat retirada.

L’Assemblea Nacional Catalana és la propietària i l’entitat responsable de la instal·lació i manteniment de l’estructura. Respondrem a aquesta prohibició.

 Des de les diferents organitzacions polítiques, sindicals i socials que conformem el teixit independentista local, volem fer pública la següent declaració:

  1. Mostrar simbologia política de forma pública i permanent no és res més que exercir el dret fonamental a la llibertat d’expressió i, en aquest cas també, a la llibertat d’associació. Perseguir aquesta simbologia suposa atemptar contra l’exercici d’aquests dos drets fonamentals.

 

  1. La via pública és un espai que, en democràcia, ha de poder ser polititzat: la seva politització és la seva democratització. Tothom hi ha de poder dur a terme activitat política si aquesta s’empara en l’exercici de drets fonamentals.

 

  1. L’independentisme és la causa de les persones que considerem que el poble català ha de ser independent mitjançant l’ús del dret a l’autodeterminació dels pobles. És una causa per a l’obtenció i exercici de més drets i llibertats que malda per vèncer l’autoritarisme creixent als estats espanyol i francès.

 

  1. L’independentisme és l’opció política majoritària de la ciutadania d’Igualada per tal resoldre definitivament el fet nacional català. Ho és de forma sostinguda en el temps: fa més de deu anys que la majoria dels representants del consistori igualadí són independentistes.

 

Totes les organitzacions sota signads considerem que és legítim que la simbologia política, en aquest cas independentista, ocupi la via pública i ens mostrem favorables a l’exercici de drets fonamentals. Igualada és independentista, quin mal hi fa l’estelada?

 

A Igualada, primer de febrer del 2024

tornar_radioIgualada