icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Les ordenances fiscals i taxes d’Igualada per a l’any 2015 es congelaran

Segons el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Segura, l’any vinent les taxes i impostos municipals es congelaran. Segura ha explicat que s’ha pres com a referència l’IPC del mes juliol, del 2013 al 2014, que va ser del 0% i, en conseqüència, la decisió del govern municipal de cara a l’any vinent ha estat congelar-los totalment.Tot i així, el regidor d’Hisenda ha destacat que hi haurà dos impostos que baixaran: l’IBI i el de plusvàlues. Pel que fa l’IBI, es reduirà en quatre punts, baixant el tipus de l’1% al 0,96%. Això comportarà, segons Segura, que l’Ajuntament deixi d’ingressar 750.000 euros. El regidor d’Hisenda ha explicat també que són conscients que malgrat aquesta rebaixa, a Igualada, l’IBI és car. De cara a l’any vinent es renovaran també els ajuts per pagar l’IBI a les persones majors de 65 anys i famílies monoparentals. Segura ha assenyalat, però, que s’han modificat els criteris per tal que més gent es pugui acollir aquestes bonificacions.

L’altra rebaixa plantejada per a l’any vinent serà la del tipus en l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) o de plusvàlues, que passarà del 23,4% al 16,6%.

Recordem que aquests impostos se sotmetran a votació, juntament amb les ordenances i també el pressupost del 2015, en el ple ordinari del proper dimarts 28 d’octubre.

tornar_radioIgualada