icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’escriptor i advocat Antoni Gelonch protagonitza l’acte central de la Diada, a Igualada

Sota el títol “L’hora greu i l’hora nova. La necessitat de tornar als bàsics i agafar nou impuls”, Gelonch ha ofert, aquest dijous al vespre, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada, la conferència institucional amb motiu de l’11 de Setembre. L’escriptor, Creu de Sant Jordi 2023, ha fet un repàs a les formes de vida de la societat catalana del passat i del present. I, segons, Gelonch, tal i com indica el títol de la mateixa xerrada, Catalunya viu una “hora greu” perquè la societat no comparteix valors propis com la llengua, la cultura i el país. Per a l’advocat i escriptor, si Catalunya vol passar a tenir una “hora nova” necessita nous lideratges i una idea engrescadora per poder fer una revolució.

Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que l’acte central de la Diada, a Igualada, s’avança a dijous per permetre l’11 de setembre, la ciutadania pugui participar a la manifestació de Barcelona.

Després de la conferència, Gelonch ha estat l’encarregat d’hissar la senyera, a la plaça de l’Ajuntament, en un acte que ha comptat amb la participació dels Miquelets i el Cor Exaudio.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a Igualada, continuarà aquest diumenge, a 2/4 de 12 del migdia, a la plaça de Cal Font, amb una Ballada de Sardanes amb la Cobla Terres de Marca. D’altra banda, cal assenyalar que la Marxa de Torxes, organitzada per Casal Popular d’Igualada “El Foment” i prevista per diumenge a la nit, ha quedat suspesa.

tornar_radioIgualada