L’esquiador igualadí Pol Makuri, 14è a la prova clàssica dels 20 km dels Jocs Paralímpics de Pequín

Pol Makuri va prendre part a la prova clàssica dels 20 quilòmetres d’esquí de fons que s’ha disputat aquest dilluns al Centre de Biatló de Zhangjiakou. L’esquiador va fer un temps d’1.05.08, en el que suposa els seu debut a uns Jovs Paralímpics i va acabar per davant de l’ucraïnès Serafym Drahul, amb un temps de 1.08.42.

L’esquiador català, que ha estat el primer a l’ordre de sortida, ha arrencat amb molta força, aguantant de forma consistent durant tot el recorregut. Ha anat molt igualat dos esquiadors rivals més -el japonès, Keigo Iwamoto i el mongol Ganbold Batmunkh- entre la segona i tercera volta, en què ha canviat esquís.

La medalla d’or se l’ha endut el japonès Taiki Kawayoke, amb un crono de 52.52; la plata, per la seva part, l’ha guanyat el xinès Jiayun Cai, amb 54.27. Finalment, el bronze s’ha quedat també al país amfitrió , signat per Mingyang Qiu, amb 54.29.

El català tornarà a competir aquest dimecres 9 de març als esprints de la modalitat skating, on es disputarà primer una classificatòria i després la final. Tancarà la seva participació als Jocs el 12 de març a la prova de mitja distància, a la distància dels 12,5 quilòmetres en aquest mateix circuit.