icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’exclusió d’Aigua és Vida de la Comissió de l’Aigua enfronta els grups municipals d’#Igualada #pleigualada

Per una banda, el govern municipal (Junts per Igualada) i Igualada Som-hi han acordat crear una comissió paral·lela a la comissió que exigeix la llei per incloure, així, Aigua és Vida i d’altres entitats com la PAH o els sindicats. Una decisió que no satisfà a ERC i a Poble Actiu que qüestionen l’informe jurídic que ha presentat el servei jurídic de l’Ajuntament. El ple va aprovar acceptar l’esmena d’Igualada Som-hi, i rebutjar la d’ERC i Poble Actiu.

El punt que ha de servir per fer el primer pas per regular el servei d’abastament d’aigua ja es va quedar sobre la taula en el passat ple municipal. La petició d’ERC, Som-hi i Poble Actiu d’incloure a Aigua és Vida i la PAH com a membres de la Comissió de l’Aigua que ha d’estudiar quina serà la millor manera de prestar aquest servei, va fer posposar la votació. El motiu era esperar l’informe jurídic que dictaminés si era possible incorporar les dues entitats a la Comissió de l’Aigua. Una vegada l’informe dictamina que no en poden formar part, Igualada Som-hi planteja al govern crear una taula sectorial, o comissió paral·lela, que si inclogui aquestes entitats. Aquesta és l’alternativa que ha trobat Igualada Som-hi i que el govern ha acceptat.

Davant aquests fets, ERC i Poble Actiu consideren que l’informe jurídic fa una lectura molt restrictiva del Reglament Orgànic Municipal. ERC ha presentat el seu propi informe jurídic on es contempla la incorporació d’aquestes entitats a la Comissió de l’Aigua.

Picabaralla política a dues bandes; Govern, Igualada Som-hi i C’s per una banda, i ERC i Poble Actiu per l’altra

Des del govern municipal, el regidor de mobilitat i sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que la Comissió de l’Aigua plantejarà quin és el millor model per aplicar a Igualada, i recorda que la decisió NO serà vinculant. Serà el ple qui acabarà decidint.

El portaveu d’ERC, Enric Conill, afirma que l’informe jurídic extern avala perfectament la presència d’aquestes entitats a la Comissió de l’Aigua. Conill deixa clar que l’informe extern i el de l’Ajuntament es contraposen i es contradiuen. El republicà també vol deixar clar que no van en contra dels serveis jurídics de l’Ajuntament, però demanen ajornar el punt per seguir-ne parlant. Pel que fa la proposta d’Igualada Som-hi, des d’ERC no veuen clar la creació d’una “Comissió BIS” o una “Comissió de segona” i on les entitats ja han dit que no volen ser-hi.

Des d’Igualada Som-hi apunta que l’informe NO diu el que els agradaria. Davant aquest fet, el portaveu de la formació, Jordi Cuadras, diu que l’informe no se’l poden saltar. És per això que Som-hi planteja una solució; la creació d’una comissió paral·lela que aquesta sí inclogui la presència de les entitats. Cuadras explica que estaven davant una opció de bloqueig, o bé començar a posar fil a l’agulla al tema.

Des de Poble Actiu considera que es comença molt malament aquest procés, i acusa al govern municipal d’utilitzar els serveis jurídics com a escut. La regidora Eva Pedraza acusa l’aclalde d’Igualada d’utilitzar els serveis jurídics, i li retreu una actitud que ve d’una formació que es queixa de la judicialització de la política. Perdraza també ha retret a l’alcalde d’Igualada els acords de la seva formació a la Diputació de Barcelona. La regidora de Poble Actiu afirma que tot plegat demostra que “l’era Castells s’està acabant”.

Des de Ciutadans, Carmen Manchón explica que consideren la Comissió de l’Aigua com una bona eina per decidir, amb la presència de regidors i experts, el millor model d’abastament d’aigua a Igualada.

tornar_radioIgualada