icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Hospital Universitari d’#Igualada comença a vacunar als seus pacients oncohematològics amb Moderna

Aquest divendres, l’Hospital Universitari començarà a posar les primeres dosis de la vacuna Modera als seus pacients oncològics. Hi ha citats per la primera dosi de vacuna a 220 pacients amb Malaltia oncohematològica, Càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica o Càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia.

Fa unes setmanes ja es van vacunar 90 pacients de nefrologia: trasplantats renals que fem seguiment des del nostre centre i pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal

Pel que fa als professionals vacunats, ja són 1.104 treballadors vacunats en primeres dosis i 1.057 en segones.

 L’equip del CAP Igualada Nord vacuna als seus usuaris

El carrer situat al costat del CAP Igualada Nord (davant de la Fundació Àuria) s’ha convertit aquestes últimes setmanes en un punt anomenats vac-auto, on s’administra la vacuna contra la covid-19 sense necessitat de ni tan sols baixar del cotxe. Això ha estat possible gràcies a l’esforç dels professionals i el suport, de forma voluntària, d’algunes infermeres jubilades.

Es tracta d’un dels espais que l’equip d’atenció primària del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) – CAP Igualada Nord ha posat en pràctica aquesta modalitat des de fa unes setmanes als seus usuaris i d’una franja especialment sensible. Es tracta de persones amb elevats graus de dependència i els majors de 80 anys, que no tenen fàcil arribar als espais habilitats per la vacunació però, en canvi, sí que poden pujar al cotxe (generalment acompanyats per part dels seus cuidadors o familiars).

Amb dades del 23 de març, i pel que fa als dependents, l’equip del CAP Nord ha vacunat el 81% amb primera dosi i el 58% amb la segona. En els cas dels majors de 79 anys, les xifres són del 29% i del 8% respectivament.

L’equip del CAP Nord, juntament amb aquestes infermeres ja ha posat un nombre important de vacunes, concretament 786 des de l’inici de la campanya; per aquesta setmana, la previsió és administrar 275 dosis més.

S’ha pogut copsar la gran satisfacció dels usuaris i les seves famílies, per la bona tasca que s’està duent a terme, així com també, el propi CAP manifesta el seu agraïment per la col·laboració i comprensió de tothom. Aquesta col·laboració ha vingut també de la mà de la Fundació Àuria, així com també de l’Ajuntament.

El CAP Nord ha vacunat també a usuaris citats per SMS als prefabricats ubicats a les instal·lacions de l’Hospital Universitari (al costat d’urgències) així com també han posat vacunes al domicili de persones amb un nivell alt de dependència i amb dificultats per poder-se traslladar fóra de la seva llar.

Totes les persones vacunades han estat citades prèviament via SMS amb trucada de telèfon com a recordatori per ajustar al màxim el nombre de vacunes amb el nombre de persones a vacunar en cada tongada.

 Els testimonis de les voluntàries

Tres infermeres jubilades que treballaven al Consorci Sanitari de l’Anoia s’han prestat voluntàries per ajudar a vacunar a la població. Aquests són els seus testimonis:

Pilar Salat. Estic molt agraïda que m’hagin ofert la possibilitat de col·laborar en la vacunació Covid. Sobretot, per a què les meves companyes disposin de més temps per atendre als seus pacients. M’he sentit molt bé amb l’equip que l’hem portat a terme i espero seguir mentre pugui ser útil! Moltes gràcies!”

Dolors Buchaca. M’ha semblat molt reconfortant, ens hem avingut molt amb les companyes, m’han vingut molts records de quan començava a treballar. És com si m’hagués tret vint anys de sobre! Estaré contenta si he pogut ser útil en aquesta situació difícil que estem vivint. Fins aviat!

Rita Trepat. Em sento contenta i agraïda per l’oportunitat que m’han donat de poder ajudar i sentir-me útil en aquesta situació tan difícil que vivim. Espero i desitjo poder seguir tot el temps que calgui. Em motiva molt poder seguir fent d’infermera.

Tant les tècniques auxiliars d’infermeria com les infermeres, administratives i la resta d’equip del CAP Nord, juntament amb les voluntàries, estan fent una feina d’organització i coordinació que dona els seus fruits en la rebuda que està tenint  per part de la població i a la que agraeixen la seva col·laboració i comprensió .

Des de l’equip del CAP nord seguirem realitzant aquesta activitat comunitària, pròpia de l’atenció primària.

tornar_radioIgualada