icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Hospital Universitari d’Igualada permetrà visites d’acompanyants a pacients no COVID durant 4 hores al dia

El canvi de fase és possible gràcies a la millora dels indicadors epidemiològics. La resta de criteris d’accessibilitat queden com estaven fins a aquest moment. A partir del dia 2 de juny, el centre permetrà un màxim de 2 acompanyants per pacient ingressat, persones amb les quals convisquin i/o familiars de primer grau, autoritzats pel pacient, i mai coincidents en el mateix horari.  En cap cas, estan permeses les visites socials.

S’estableixen dues hores al matí i dues per a tarda-vespre a les plantes d’hospitalització convencional i una hora i mitja al matí i una a la tarda a la Unitat de Cures Intensives.

Pel que fa a pacients dependents i que necessiten acompanyant 24 hores (pacients desorientats, grans dependents físics o psíquics, final de vida… o aquells que l’equip assistencial autoritzi per alguna altra raó), s’autoritza un màxim de 3 persones per pacient (mai coincidents en el mateix moment) i amb la intenció de fer torns. La necessitat d’acompanyant de 24 hores la valorarà l’equip assistencial en conjunt (metge i infermera del pacient).

Pel que fa a consultes externes s’autoritza un acompanyant per pacient i a l’Àrea d’Urgències no està permesa l’entrada a acompanyants en cap zona a excepció de pacients dependents.

En qualsevol cas, el centre insisteix que han d’abstenir-se visitar el centre en els casos de  següents:

  • Presentar símptomes respiratoris, gripals o febre
  • Haver estat en zones d’alta prevalença epidemiològica en els últims 14 dies
  • Haver tingut contacte estret amb casos probables o confirmats d’infecció per coronavirus en els últims 14 dies.

Per últim, entenem la seguretat sanitària com una obligació i apel·lem a la responsabilitat de tots els ciutadans.

tornar_radioIgualada