icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’igualadí David Prat escollit president de la Generalitat en la Setmana del Parlament Universitari

En el marc de la setmana al Parlament Universitari, una iniciativa de la càmera catalana pels estudiants de tot Catalunya en què es simula l’activitat parlamentària i la creació del govern, el Parlament ha escollit a David Prat com a President de la Generalitat de Catalunya.

La Setmana del Parlament Universitari s’estructura a partir d’un seguit de simulacions de l’activitat parlamentària en què participen diversos estudiants universitaris durant una setmana. També hi participen diputats del Parlament de Catalunya i representants d’altres àmbits polítics i institucionals del país.

La simulació consisteix en assignar de manera aleatòria un grup parlamentari a cada estudiant participant, fins a crear els grups parlamentaris actuals respectat el número real de diputats que tenen.  Aquests han de pactar un nou Govern de la Generalitat de Catalunya, la mesa del Parlament i diverses comissions de treball. En aquesta edició, l’onzena, el Parlament ha investit a  l’igualadí David Prat (ERC) com a President de la Generalitat. És la primera vegada que ERC aconsegueix la presidència del Govern en totes les edicions del Parlament Universitari.

Malgrat que ERC era el segon partit del Parlament, els republicans han pogut formar govern i tenir la presidència gràcies a un pacte amb PSC, ICV i CUP. Segons David Prat, el pacte ha estat motivat perquè “CiU pretenia pactar amb el PP i no comptava amb ERC per fer un govern independentista”. A part de formar govern, la simulació també consta d’una proposició de llei per part del govern, d’una sessió de control al govern i d’un ple d’aprovació de pressupostos. En el darrer ple del Parlament Universitari, també es va aprovar una declaració d’independència.

Prat és estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i ja té, de fet, un peu a la política “real”, com a portaveu de les JERC Igualada i membre de la candidatura d’ERC a les passades eleccions municipals a Igualada. Segons Prat, aquesta iniciativa “permet fer una immersió dins de la política institucional i parlamentària, conèixer el funcionament de les institucions catalanes i prendre consciència sobre la importància i transcendència que té la política a la nostra societat”.

La setmana va iniciar-se amb el ple d’investidura, presidit per la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la cloenda va estar presidida per la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó.

tornar_radioIgualada