icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’igualadí Jordi Cuadras presenta la campanya “Som aigua” que impulsa el Fons Català de Cooperació a tot Catalunya

El president del Fons Català de Cooperació, Jordi Cuadras, ha presentat la campanya Som Aigua que el Fons impulsa juntament amb l’ONG Enginyers Sense Fronteres a diferents municipis de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa per prendre consciència sobre l’escassetat d’aigua arreu del món.

La campanya Som Aigua ofereix un conjunt d’activitats que es poden consultar a la web somaigua.cat per facilitar la reflexió col·lectiva sobre el dret a l’accés universal a l’aigua i sobre la necessitat d’enfocar-hi les polítiques públiques de cooperació internacional des dels municipis per evitar les vulneracions de drets humans i ambientals que es produeixen especialment als països del Sud Global. Una d’aquestes activitats és l’espectacle Be Water creat i dirigit per l’actriu catalana Laura Guiteras però també hi ha càpsules de vídeo, exposicions o pintades murals, entre d’altres, dividides per a diferents franges d’edat i on es treballen les diferents temàtiques.

Durant la presentació de la campanya, el president del Fons Català ha remarcat que “l’aigua és un bé escàs al nostre país, però fa molts anys que disposar-ne és gairebé impossible per una tercera part de la població mundial. Es calcula que en pocs anys, al 2030, dos terços de la humanitat tindran escassetat d’aigua i provocarà que 700 milions de persones es vegin obligades a desplaçar-se i a emigrar d’allà on viuen per accedir a aquest recurs”. Davant la situació de sequera que està patint el planeta, Jordi Cuadras ha subratllat com hi ha indrets que estan patint la sequera i els efectes de la manca d’aigua d’una manera molt preocupant i ha fet una crida a la consciència ciutadana al respecte.

Aquesta campanya contempla posar en marxa als municipis adherits diverses activitats, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre la importància de l’aigua i la cooperació municipal, tot fent èmfasi en l’aigua com a recurs escàs vinculat a una situació de desenvolupament desigual dels països, a més de la necessitat d’un enfocament global i integral de l’aigua com a dret humà i bé comú.

Cal recordar que l’accés a l’aigua potable i a un sanejament adequat és un factor fonamental per al desenvolupament humà i des del 28 de juny de 2010 està reconegut com un Dret Humà per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

tornar_radioIgualada